Cabalistii despre studiul Cabalei, Part 11

Dragi prieteni, adresati va rog intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Opusul studierii intelepciunii Cabala

Vad ca motivul principal pentru lipsa de succes in toate este facuta ca sa intareasca Judaismul(revelatia Creatorului) statutul Israelului peste tot, pentru ca Lumina divina (pentru a corecta natura lor) a fost neglijata, abandonata complet din minte si inima. Fiecare se intoarce acum sa corecteze simplu ultra-ortodox (traditie numita „porunci”) singur, ca si cand lumea ar putea fi reinviata intr-un corp fara suflet (fara intentia de a darui si de a-ti iubi aproapele).

– Rav Kook, Scrisori 1, 160-161

Necazul cu cei care fac ca spiritul lui Messiah (puterea de a corecta egoismul nostru) este ca pleaca si se despart de lume si nu se pot intoarce la lume. Ei sunt cei care (din cauza atitudinii lor fata de Cabala) fac ca Torah sa devina neinteresanta (vorbind doar de actiuni mecanice) fara nici o intelegere sau motiv (fara nici o intelegere a scopului creatiei si rolul fiintei umane in aceasta lume). Ei se limiteaza singuri la partea practica a Torei (observatii si ritualuri) si nu vor sa inteleaga intelepciunea Cabalei, sa stie si sa inteleaga secretele Torei si aroma Mitzva (esenta corectiei egoismului uman). Pacatul lor, pentru ca cu aceste actiuni (detasarea de Cabala) ei fac posibila existenta saraciei, distrugerlor, furturilor, pacatelor, omorurilor si distrugerilor in  lume.


– Baal HaSulam, “Introducere la Zohar,” Nr. 70

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: