Cabalistii despre Tora Ascunsa si Tora Dezvaluita Partea 8

Dragi prieteni va rog sa puneti intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteza imi apartin.

Studiul Torei Ascunse este de preferat celui al Torei Dezvaluite

Prin urmare Braita ne avertizeaza (Hulin 24) sa nu asteptam [pentru corectarea noastra de catre Lumina din Tora Dezvaluita] mai mult de cinci ani [de studiu].

Mai mult, Rabi Yosi spune ca acordarea a numai trei ani sunt mai mult decat suficienti pentru intelepciunea Torei…

Daca cineva nu vede un semn bun in aceasta perioada de timp [de la timpul cand a inceput sa caute similitudinea cu Creatorul] acesta nu trebuie sa se pacaleasca pe el insusi cu sperante false si minciuni [in timpul studiului Torei Dezvaluite] ci sa stie ca niciodata nu va vedea [in studiile lui] un semn bun [in atingerea corectiei].

Prin urmare, el trebuie imediat sa-si gaseasca o tactica buna prin care sa reuseasca sa realizeze Lishma [proprietatea daruirii] si sa fie de acord cu intelepciunea Torei.

..Cea mai sigura [usor] si de succes tactica este angajarea in studiul Cabalei. El trebuie sa lase complet deoparte studiul intelepciunii Torei Dezvaluite deoarece el deja si-a testat norocul cu acest lucru si nu a avut succes [in autocorectare]. Si el ar trebui sa-si dedice tot timpul intelepciunii Cabalei unde succesul lui [in obtinerea telului Creatiei: similitudinea cu Creatorul] este sigur.

Baal HaSulam „Introducere in studiul celor zece Sfirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: