Cabalistii despre Tora Ascunsa si Tora Dezvaluita Tora Partea 6

Dragi prieteni va rog sa puneti o intrebare despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteza imi apartin.

Studierea Torei Ascunse este preferabila Torei Dezvaluite

Este mai simplu sa atragi Lumina in Tora [singura Lumina care ne poate corecta] in timp ce practici si lucrezi in intelepciunea adevarului, decat sa lucrezi in Tora literala. Motivul este foarte simplu: Intelepciunea revelatiei este imbracata in haine exterioare, corporale, cum ar fi hotia, jaful, prejudiciile, etc. Din acest motiv, este dificil si greu pentru orice persoana [care citeste aceste povestiri „materiale”] sa urmareasca cu mintea si inima lui pe Creator [conditia esentiala] in timp ce studiaza pentru a atrage Lumina [Superioara, corectoare] in Tora.

Este chiar si mai mult asa, pentru acea persoana pentru care studiul in Talmudul insusi este greu si anevoios. Cum poate el sa-si aminteasca de Creator in timpul studiului, atata timp cat cercetarea atenta [descrisa in Talmud] se refera la chestiuni corporale si nu pot veni in el simultan cu intentia pentru Creator.

De aceea el, [Haim Vital] sfatuieste pe acesta sa practice intelepciunea Cabalei [in locul studierii Talmudului] fiindca aceasta intelepciune este imbracata in totalitate in numele Creatorului. Apoi, el va fi cu siguranta capabil sa-si indrepte cu usurinta mintea si inima spre Creator in timpul studiului [Cabalei] chiar daca acesta este cel mai greoi student. Si este asa, pentru ca studiul disputelor intelepciunii si Creatorul, sunt unul si acelasi, si acesta este foarte simplu. [De aceea studiul esentei interne a Torei ,intelepciunea Cabalei, este singura cale posibila pentru mase sa ajunga la corectie si sa ajunga la scopul Creatiei.]

Baal HaSulam – „Introducere in Studiul celor 10 Sfirot”, cap.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: