Cabalistii despre Tora si Legile ei, Part 32

Dragi prieteni, adresati va rog intrebari despre aceste pasaje ale marilor Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Ce este o rugaciune?

Totul, mult sau putin este obtinut doar prin puterea credintei.Iar motivul pentru care trebuie sa trudim si sa muncim este doar pentru a descoperi lipsa noastra de putere si umilinta – ca nu suntem  in stare sa facem ceva prin proprie putere. Si apoi suntem gata sa revarsam o intreaga rugaciune pentru El.(Asa este, intreaga noastra munca vine din realizarea lipsei noastre de speranta si dorintei de a atinge scopul prin mila Creatorului.

Am putea discuta despre asta, „Daca e asa, atunci pot decide de la inceput ca nu sunt bun de nimic, si atunci de ce toate aceste probleme si efort?” Si totusi, exista o lege a naturii care spune ca nimeni nu este atat de intelept ca cel care are experienta.Inainte ca persoana sa incerce tot ce-i sta in puteri, ea este total nepotrivita sa ajunga la adevarata umilinta, in adevarata masura mentionata anterior.

Deci, trebuie sa trudim (in orice fel putem) in Kedusha (sfintenie) si puritate, asa cum este scris, „Indiferent ce poti face prin puterile tale, fa”, si intelege ca este profund si adevarat.

Iar  daca nu vezi nimic, chiar daca ai depus efortul necesar, acum este timpul pentru rugaciune, crede inteleptii nostrii „Nu am muncit si gasit, nu cred”. Cand masura ceruta este atinsa, rugaciunea ta va fi intreaga si Creatorul ii va raspunde cu generozitate, dupa cum ne spuneau inteleptii nostrii, „Am muncit si gasit, crede”, pentru ca inainte de asta esti nepotrivit pentru rugaciune, iar Creatorul aude rugaciunea.

(Cu alte cuvinte, omul trebuie sa aiba suficienta dorinta pentru scopul sau: daruirea si dragostea pentru fiintele create si pentru Creator. Trebuie sa realizeze ca nu va obtine scopul de unul singur, prin propria sa putere, iar dorinta pentru intregul rezultat trebuie sa fie de dragul Creatorului. Toate acestea impreuna trebuie sa constituie intentia „de dragul Creatorului”).

– Baal HaSulam, Letter No. 57

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: