Câteva definiţii din Studiul celor Zece Sfere

35) Ce este Keter? (Partea 2, Capitolul 1, Ohr Pnimi, paragraful 200)

Impactul Shoresh asupra unui grad se numeşte Keter (Coroană). Vine de la cuvântul Machtir (cel care încoronează), adică înconjurător. Pentru că este cel mai pur dintre toate gradele, orbitează în jur şi deasupra întregului Partzuf.

29) Ce este Hochma? (Partea 2, Capitolul 1, Ohr Pnimi, paragraful 200)

Să cunoşti rezultatul precis al fiecărui detaliu din întreaga realitate, se numeşte Hochma (lit. înţelepciune)

7) Ce este Bina? (Partea 2, Capitolul 1, Ohr Pnimi, paragraful 200)

Bina este observarea derulării de la cauză la efect, în scopul examinării tuturor consecinţelor care derivă din ceva – cauza.

24) Ce este Zeir Anpin? (Partea 2, Histaklut Pnimit [Reflecţie interioară], paragraful 13)

Zeri Anpin înseamnă Faţă mică. Ohr Hochma se numeşte Ohr Panim, aşa cum este spus: Înţelepciunea unui om îi face faţa să strălucească. De aceea Partzuf of Keter general în Olam Atzilut se numeşte Arich Anpin, adică Faţă mare pentru că el constă în principal din Ohr Hochma.

De aceea, Behina Gimel (faza a treia), a cărei esenţă este numai Ohr Hassadim (dăruire, milă) care se extinde de la Bina, dar care are de asemenea Hearat Hochma (înţelepciune), deşi esenţa ei nu este Hochma, se numeşte Faţa diminuată. În alte cuvinte, se numeşte Zeir Anpin pentru că Lumina Panim-ului său este diminuată şi scăzută comparată cu Behina Aleph (prima fază).

39) Ce este Malchut? (Partea 2, Capitolul 1, Ohr Pnimi, paragraful 200)

Ultima Behina se numeşte Malchut pentru că autoritatea care se extinde de la ea este fermă şi în control deplin, aşa cum este frica de Rege.

Surse cabaliste

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: