Despre Scopul Creatiei, Partea 18

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasage din marii Kabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

De ce se ascunde Creatorul de om?

Si pentru ca, creatiile sa primeasca toata abundenta si placerea deosebita, fara sa se simta rusinate de primirea lor, corectarea (initialei naturi egoiste, intentionat corupte) a fost facuta.

Esenta acestei corectari este restrictia si ascunderea Luminii Superioare (de om). Asta insemnand, ca pana cand cineva nu isi corecteaza dorinta lui de a primi, in una de a darui (a deveni similar cu Lumina, Creatorul) nu este posibila nicio revelatie a Luminii Superioare. (Noi percepem Lumina Superioara ca pe un fenomen natural, doar in masura similaritatii calitatilor noastre, cu acest fenomen).

Si in loc sa gustam bunatatea si placerea (din daruire) poruncilor (actiunile de corectare a dorintei de a primi, in  dorinta de a darui pentru a deveni similari cu Creatorul) care ne implinesc, suntem incapabili sa simtim si sa gustam ceea ce nu ne face sa ne simtim rusinati , in timp ce primim placerea. Din acest motiv specific, corectarea (ascunderea Luminii si a placerii daruirii si iubirii) a fost efectuata in timp ce, in momentul primirii placerii, noi trebuie sa actionam de dragul daruirii de vreme ce altfel, ascunderea se extinde asupra actiunilor noastre.

-Rabash, Shlavei haSulam, Sfintenie si Puritate in Munca – 1991, pag. 28

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed