Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 19

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Kabalisti, promit sa va raspund. Comentariile in paranteze imi apartin

De ce este Creatorul ascuns omului?

Totul este pregatit dinainte (creat in starea lui perfecta) si fiecare suflet exista deja in intreaga sa lumina, abundenta si eternitate. Doar prin existenta ‘rusinii’ (pentru a nu simti umilirea datorita primirii nemeritate) sufletul iese din aceasta stare (starea initial creata de completa realizare a placerii eterne) prin restricii (ascunderea din ce in ce mai mare a acestei stari) pana cand este imbracat intr-un murdar (ascunderea completei primiri) corp (dorinta egoista).

Doar (in mod specific) datorita acestuia, sufletul se intoarce la sursa unde a existat inaintea restrictiei, impreuna cu recompensa pentru oribilul drum pe care l-a parcurs. Deci, recompensa este completa adeziune. Cu alte cuvinte, sufletul scapa de ‘rusine’ (primirea nemeritata), deoarece vasul primirii sale (dorinta egoista) se transforma in vasul daruirii (dorinta altruista), si devine similar cu Creatorul in calitatile sale. (Si prin urmare, este capabil sa simta intreaga Lumina care l-a umplut initial).

-Baal HaSulam, Pri Hacham, Igrot (Scrisori), Scrisoarea 25, pag. 81

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: