Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 3

Dragi prieteni, va rog sa puneti intrebari despre pasajele marilor Kabalisti. Promit sa raspund la ele. Comentariile din paranteze sunt ale mele.

Care este Scopul Creatiei?

…care a fost scopul pentru care Creatorul a creat acest destin? Intr-adevar, este pentru a-i ridica la un grad mult mai Inalt si mai important, sa-si perceapa Divinitatea ca si senzatia umana, care-i este data deja. Si, cum cineva cunoaste si simte dorintele prietenului, asa va invata cuvintele Creatorului…

–  Baal HaSulam, Articolul Invatatura Kabalei si Esenta Sa

…telul Creatorului din momentul in care El a creat Creatia Sa este de a-si dezvalui Divinitatea celorlalti. Asta, pentru ca revelatia Divinitatii Sale ajunge la creatura ca si o legatura de placere care creste mereu pana cand ajunge la masura dorita.

Si prin asta, cei umili se ridica cu recunoastere adevarata si devin un car de triumf pentru El si se lipesc de El, pana cand ajung la completarea finala. Nici ochiul nu a vazut un alt dumnezeu in afara de Tine.

–  Baal HaSulam, Articolul Matan Tora (Daruirea Torei), paragraful 6

Omul este creat sa ridice zarile…(din sine, punctul central cel mai de jos, ca sa umple spatiul gol restrictionat de calitatea daruirii, Lumina, radicand astfel granitele Lumii Infinitului).

–  Rabi Menahem Mendl din Kotzk

…scopul creatiei este inestimabil pentru ca o scanteie micuta cum este sufletul unei persoane se poate ridica in realizarea sa mai sus decat cetele ingerilor (fortele daruirii care nu au vointa proprie, asemeni animalelor din lumea noastra).

–  Baal HaSulam, Articolul Servitoarea care este Mostenitoarea Stapanei Sale

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed