Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 4

Dragi prieteni, va rog sa puneti intrebari referitoare la aceste pasaje din marii Kabalisti. Promit sa va raspund. Comentariile din paranteze sunt ale mele.

Care este Scopul Creatiei?

…Calauzirea Lui este indreptata spre scop si urmareste eventual sa ne aduca pe noil (sufletele noastre) la adeziune (similaritate) cu El, pentru ca sa locuiasca in noi (in dorintele noastre corectate, in echivalenta deplina cu dorinta de a darui si cu iubirea numita Creator)…

-Baal HaSulam, Articolul Esenta si scopul Religiei

…scopul insuflarii in suflet (punctul din inima), in interiorul corpului (dorinta de a primi) este ca sufletul, aflandu-se precis in corp (primirea pentru a darui), sa revina (devina similar) cu radacinile sale(Creatorul) si in adeziune (in completa similaritate) cu Creatorul, dupa cum este spus: (1) Sil iubeste-l pe Creator, (2) si mergi pe calea Lui, (3) si respecta poruncile Lui, (4) si adera la El.

-Baal HaSulam, Igrot (Scrisori) pag. 63

Fiecare persoana este datoare sa atinga radacina sufletului sau.

-Baal HaSulam, Articolul Mintea Hotarata

Se dovedeste ca scopul intregii creatii este ca aceasta, creatura iubita sa fie capabila, prin respectare Torei si Mitzvot (Torah este Lumina corectarii, si Mitzvot sunt cele 613 porunci de corectare ale proprietatiilor egoiste ale omului, care sunt realizate de catre Lumina. Sufletul este dorinta de a darui, calitatea de a darui altor suflete), de a se ridica totdeauna mai sus, de a se dezvolta totdeauna, pana ce se realizeaza Dvekut (Adeziunea) cu Creatorul.

-Baal HaSulam, Matan Torah (Daruirea Torei), Paragraful 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed