Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 6

Dragi prieteni, va rog sa puneti intrebari referitoare la aceste pasaje din marii Kabalisti. Promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

… toate lumile, Superioare si inferioare si tot continutul lor, au fost create doar pentru om (pentru ca acesta sa atinga completa echivalenta cu Creatorul). Acest lucru este asa, pentru ca toate aceste trepte si lumi vin sa completeze sufletele, in evaluarea Dvekut (echivalenta in calitati a iubirii si a daruirii), lucru care ne lipseste in comparatie cu Gandul Creatorului (asa cum a spus Creatorul: Eu am creat inclinatia rea in om).

La inceput, ei au fost restrictionati si coborati treapta cu treapta si lume dupa lume, jos in lumea noastra materiala(egoista), si sufletul, adus intr-un corp din aceasta lume, care este in intregime dorinta de a primi si nu de a darui (dorinta de a primi cu intentie pentru sine. Dorinta de a primi cu intentia de a darui este considerata a fi daruire. Prin urmare intentia determina natura actiunii sau dorintei), ca animalele. Este scris, Dintr-un tanar magar salbatic este nascut omul. Aceasta (dorinta de a primi cu intentia de a primi) este considerata o dorinta completa de a primi, si nu are nimic din forma daruirii. In aceasta stare, omul este privit ca fiind complet opus Lui, si nu exista departare mai mare.

Dupa aceea, prin sufletul care se imbraca in hainele cuiva, el se angajeaza in Tora si Mitzvot. Gradat si incet, de jos pana Sus, el obtine aceeasi forma (intentie) a daruirii ca si Fauritorul sau, prin toate discernamintele care se rezolva de sus in jos, care sunt doar trepte si masuri in forma dorintei de a darui.

Fiecare treapta superioara inseamna ca este mai departe de dorinta de a primi si mai aproape de a fi d oar pentru a darui. In final, cineva este recompensat devenind in totalitate daruitor si, deloc primitor

pentru sine (dupa ce cineva isi corecteaza intentiile in dorintele celorlalti). In acel moment, acela este intregit prin adevaratul Dvekut cu El, pentru ca acesta este singurul motiv pentru care omul a fost creat. Astfel, toate lumile si totul in ele au fost create doar pentru om.

-Baal HaSulam, Introducere la Prefata la Intelepciunea Kabbalah, Paragraful 9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed