Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 7

Dragi prieteni, va rog sa puneti intrebari referitoare la aceste pasaje din marii Kabalisti. Promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Atingerea scopului creatiei sta pe umerii intregii Umanitati

Scopul creatiei se aplica intregii rase umane, fara exceptie (completa similaritate cu Creatorul, calitatea absoluta de a darui, va fi atinsa, fie ca rezultat al presiunii de Sus, pe calea suferintei, fie  prin efortul de jos al omului, pe calea Torei sau a Luminii care Reformeaza).

-Baal HaSulam, Articolul Iubirea fata de Creator si Iubirea fata de Fiintele Create

….scopul Creatiei sta pe umerii umanitatii ca o singura rasa umana, fara orice diferentiere cum ar fi negru, alb, sau galben.

-Baal HaSulam, Articolul Arvut (Garantia Reciproca), Paragraful 23

….scopul creatiei nu implica un anumit grup, ci  apartine tuturor creatilor fara exceptie, din intreaga intreaga creatie. Nu se refera doar la cel puternic si cel iscusit…(cand este vorba despre corectia sufletului, nu abilitatile sau talentele determina succesul).

-Rabash, Shlavei HaSulam (Etapele Scarii), 1984, Iubirea Prietenilor (3)

Toate natiunile (in viitor, chiar si impotriva vointei lor, pe calea suferintei, sau constient, pe calea Luminii) se vor uni si vor fi gata pentru lucrarea Creatorului (daruire reciproca catre Creator, prin care vom primi infinita implinire de la Creator pentru placerea Lui).

-Baal HaSulam, Scrisori pag. 55

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: