Kabbalistii despre Torah si Legile ei, Part 30

Dragi prieteni, adresati va rog intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

Ce este o rugaciune?

Ar trebui sa intelegem ce spuneau intelepti nostrii, „Nimeni nu se stie dator”( Shabbat, 119). Conform acesteia, nimeni nu isi poate corecta actiunile, pentru ca nu va vedea niciodata ca actiunile lui sunt corupte si cer corectie. Deci, va ramane pentru totdeauna corupt.

De fapt se stie faptul ca omul a fost creat cu natura de a dori doar pentru a se bucura pe sine. De aceea, in tot ceea ce invata, el doreste sa invete cum sa se bucure. Deci, daca o persoana doreste sa se bucure, natural va evita sa invete alte lucruri decat ceea ce inima sa doreste, pentru ca asta ii este natura.

Din acest motiv, cine doreste sa vina mai aproape de Creator si sa invete lucruri care sa ii arate cum sa daruiasca, trebuie sa Il roage pe Creator sa ii dea  alta inima, asa cum este scris „Creaza pentru mine o inima curata, O Doamne”. Asta inseamna ca atunci cand are o alta inima, cand dorinta din inima este dorinta de a darui, atunci in tot ceea ce invata in mod natural va vedea doar cum sa daruiasca deasupra Creatorului.

Totusi, nu va vedea niciodata  impotriva inimii. Se spune despre asta, „Si voi inlocui inima de piatra din tine, si iti voi darui o inima din carne.”

Rabash, Treptele Scarii, “El invata doar ceea ce doreste inima”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed