Nimic nu este mai dulce decat sa simti imbratisarea Creatorului

Dorinta Creatorului in ceea ce ne priveste e sa primim de la El placere. Acesta este planul creatiei. Deoarece El este Bun si Face Bine singurul lucru care Îi lipseste este cineva care face bine peste. De aceea El ne-a creat dintr-un material numit ”dorinta de placere”.

Dar de ce sa ne bucuram? Precis de El. Cand dorintele noastre simt ca Creatorul este aproape, ca El o indeplineste si este unit cu ea, experimenteaza placere. Pe de alta parte, cand creste distanta de Creator , ea se simte in relatia cu El din punctul din care ea sufera si se simte goala. Deci, intotdeauna, noi il simtim numai pe Creator!

Materialul nostru este sensibil la simtirea si prezenta Creatorului. Daca el il simte pe Creator mai mult, Îl percepe ca fiind placere, daca Îl simte mai putin, Îl percepe ca fiind suferinta. Asta se intampla pana cand distanta dintre dorinta de placere si Creator se mareste din ce in ce mai mult, in final atingandu-se starea de pierdere completa a contactului cu El. Atunci, dorinta de placere se regaseste pe ea insasi in aceasta lume, unde nu exista nicio conexiune intre placere si sursa.

Eceasta separare este necesara pentru ca noi sa putem dori sa ne unim cu El si sa ne bucuram de El cu acordul nostru si sa intelegem ca nu este nimic mai dulce si mai bine decat sa fii unit cu El. Aceasta actiune mutuala se numeste “Zivug” (unirea spirituala) cand devenim inclusi unul in altul atat de mult incat este imposibil sa ne distingi si sa ne separi pe unul de celalat. Aceasta este unitatea pe care trebuie sa o atingem. Si daca vom obtine tot ceea ce este necesar pentru asta, atunci vom incepe sa-L simtim pe Creator, sa ne unim cu El, si sa simtim imbratisarea Lui.

Din lectura din 11/2/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: