Nu oprimaţi un străin

Torah, “Exodul “, Mishpatim , 22:20 : Nu maltrataţi un străin, nici nu-l asupriţi, deoarece şi voi aţi fost străini în ţara Egiptului”.

Chiar şi atunci când noi dorinţe pentru plăcerea de a primi sunt descoperite în voi şi apar în “pământul” vostru – adică, atunci când în starea voastră corectată apar dorinţe care nu au fost încă corectate – nu trebuie să le măturaţi (curăţaţi), să faceţi o contracţie pe ele şi să nu le acceptaţi. Dimpotrivă. Trebuie să le ajutaţi să se vindece. Aceasta se numeşte un “străin”.

Torah, “Exodul “, Mishpatim , 22:21-22:23 : Nu asupriţi o văduvă sau un orfan. Dacă-l asupriţi, ştiţi că, atunci când plângerea lui se va ridica la Mine, cu siguranţă voi auzi strigătele lui. Mânia Mea se va aprinde şi vă voi ucide cu sabia şi femeile voastre vor fi văduve şi copiii voştri orfani.

O “văduvă” şi un “orfan” sunt Kelim neterminate, vase neterminate pentru avansare, dorinţe complet necorectate sau nici măcar jumătate dintre ele nu au fost corectate.

“Nu oprimaţi” înseamnă că, în niciun caz, nu ar trebui să le abandonaţi, ci să le ajutaţi pentru a se conecta împreună. Aceasta vorbeşte despre persoană conectând toate dorinţele sale, intenţiile sale, caracteristicile sale în ea însăşi, într-un întreg, care va fi numit suflet, în care ea revelează lumea spirituală.

 Din “secretele Cărţii Eterne”, kab.tv, 27.05.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed