Conventia Mondiala de Cabala: Unificarea scanteilor

Intrebare: Grupurile din nordul Tel-Aviv-ului si Holon au organizat o intalnire minunata pentru pregatirea  in vederea apropierii Conventiei Mondiale de Cabala. Am experimentat un sentiment incredibil de unitate cu oamenii de acolo,  chiar daca nu-I mai intalnisem niciodata pe unii dintre ei. Oricum, cand am vorbit cu unii dintre ei, mai tarziu, mi-am dat seama ca nu am mai putut simti aceeasi unitate. Asta inseamna ca este mai usor sa te unesti cand esti in grup?

Raspuns: Bineinteles. Cand esti singur, esti absorbit in propriile tale calitati, in loc sa te ridici deasupra lor. Noi trebuie sa ne unim deasupra personalitatii si a naturii noastre, pentru a obtine o conexiune reciproca, in care daruim, in loc sa primim.

Fiecare persoana se inalta cu scanteia sa si,  apoi, toate scanteile se unesc impreuna. Acolo, printre ele, noi gasim Lumina, Creatorul. Cand toti ne ridicam deasupra egoismului nostru si ne unim in scopul comun, simti unitatea. Insa, altfel, in timp ce vorbesti cu o persoana intr-o stare in care scanteia ta nu se conecteaza cu scanteia acesteia, te reintorci, in mod natural, la atitudinea ta corporala.

Intrebare: Asta inseamna ca puterea Conventiei de Cabala este aceea ca face mai usoara uniunea participantilor?

Raspuns: Da. Puterea Conventiei sta in faptul ca ne putem uni toate scanteile, sau impulsurile noastre spirituale care sunt atintite catre forta interioara a naturii, unitatea dintre noi, vointa de a urca deasupra  dorintei materiale, animalice, egoiste. Forta mediului ne influenteaza pe toti.

Din prima partea a Lectiei zilnice de Cabala 10/8/10, “Importanta daruirii Torei””

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: