Cum poti sa spui daca esti conectat

Baal HaSulam explica in articolul Arvut, faptul ca nimeni nu poate dobandi scopul fara ajutorul prietenilor, pentru ca o persoana nu are combustibilul necesar, spiritul vietii. O persoana care este pe drumul spiritual, trebuie sa se inarmeze cu o mare dorinta, dupa ce descopera spargerea dintre noi, pentru ca forta urii dintre noi dezvaluie inclinatia rea. Chiar si Zoharul vorbeste despre cum prietenii din grupul lui Rabbi Shimon au revelat ura si, numai dupa aceea, au obtinut iubirea, nivel dupa nivel, prin Lumina pe care au evocat-o prin studiul reciproc.

Scopul este, de asemenea, ceva ce descoperim in interiorul interconectarii noastre. Refacand treptat gradul conectarii dintre noi, cu ajutorul Luminiii, descoperim 125 de nivele pana la atingerea unitatii cu Creatorul. Astfel, il dobandim pe Creator Insusi, forta Luminii care Reformeaza. Daca, totusi, nu bazam totul pe revelatia locului spargerii isi corectarii ei, atunci actiunile noastre nu vor face nicio conexiune in spiritualitate.

Intr-adevar, avem doar un contact cu lumea spirituala si acesta este locul spargerii conexiunii dintre noi. Este scris: Am creat inclinatia rea. Asta trebuie sa revelam. De aceea intreaga noastra munca este indreptata spre discernerea calitatii de conexiune dintre prieteni pe calea revelarii Creatorului: eu, prietenii si Creatorul (sau Israel, Tora si Creatorul).

Cautam o conexiune intre noi, in care Creatorul este ascuns. Aceasta este cheia care deschide usa catre El. Corectandu-ne atitudinea noastra fata de interconexiunea dintre noi, gasim calitatea daruirii si iubirii, si in acest fel il descoperim pe Creator. Numai in acest fel un prieten il poate ajuta pe un prieten. In asta consta singura noastra actiune libera. Toate celelalte actiunei sunt impuse, ca facute de o marioneta. Nu trebuie sa cerem nimic unul de la celalalt, in afara de dorinta de a ajuta.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 26.09.10, Ei au ajutat cu toti prietenul lui

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: