Cum putem striga, astfel incat sa fim auziti?

Ceea ce cream intre noi este interconexiune, interdependenta, garantie reciproca, iubire si o nevoie definita de a fi impreuna. Aceasta este conexiunea, sau locul, pe care trebuie sa il cream, astfel incat, inauntrul lui, il vom descoperi pe Creator, care ne este ascuns. El ne va vorbi din acest loc pe care il vom crea, cortul revelarii.

Fara a avea acest sistem de comunicare intre noi si Creator, noi doar strigam intr-un spatiu gol. Ne putem racorda la imaginea pe care o formam prin conexiunea noastra, numai prin: Templul Creatorului.

Este scris ca iubirea pentru Creator poate fi obtinuta numai prin iubirea pentru ceilalti. De aceea, construim un sistem spiritual al garantiei reciproce si un suport reciproc intre noi. Scopul sau este de a-L releva pe Creator.

Prin urmare, necesitatea noastra primara este de a munci la construirea grupului. Prima conditie pentru primirea Torei, Lumina Corectarii, la poalele Muntelui Sinai (starea de revelare a urii reciproce) a fost,  imposibilitatea – in ciuda vointei – de a ne angaja impreuna ca un singur om cu o singura inima, si de a munci la aceasta unitate conform principiului vom face si vom auzi.

Nu conteaza cat de mica este vointa noastra (a fiecaruia) de a face asta, daca o avem, atunci avem un punct comun, o fereastra prin care ne putem intoarce la Creator. Acest punct comun este deja Malchut a Lumii Atzilut, Shchina.

In acest fel trebuie sa intelegem pregatirea pentru primirea Torei.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: