Cum sa traim in Noul Sat Global

Egoismul a devenit un factor de dezechilibru, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa fie anulat, trebuie doar sa ajustam modul in care il folosim.
Dorinta egoista creste in noi si daca nu “resetam programul” in conformitate, fiecare perioada a cresterii lui va agrava conditia noastra, care are destule pentru a fi dorita asa cum este. Legea existentei armonioase in Natura inseamna ca pana cand nu vom instala programul numit “interactiune umana” nu vom lansa sistemul.
Principiul fundamental al unei asemenea interactiuni este raportarea la o alta fiinta umana, ca si  la un membru al propriei tale familii. Intrucat sistemul prezent seteaza conditiile pentru o persoana folosind alta persoana, cea noua va fi de neconceput. Aceasta ar insemna sa iti pui mainile in flacari sau sa furi de la propriul copil.
In final, vom pierde daca continuam sa jucam dupa reguli vechi. Putem continua sa luptam unul cu celalalt ca si cum unul ar fi bun iar celalalt rau si sa ne exploatam unul pe celalalt. Atat timp cat legatura dintre noi este taiata, nimic nu ne va ajuta si criza va fi din ce in ce mai mare. De aceasta, am ramas doar cu o singura solutie – sa ne unim, ridicandu-ne deasupra ego-ului nostru. Marea obligatie inseamna sa ne comportam  ca oamenii dintr-un “mic sat” unde fiecare are grija de fiecare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed