Dăruieşte-te prietenilor fără a lăsa nimic afară

Scrieţi şi învăţaţi ce intenţie trebuie să fie în timpul lecţiei: de a va contopi unul cu celălălalt ca un singur om cu o singură inimă, înăuntrul sistemului interconexiunilor noastre numit garanţie reciprocă. Pe de o parte, fiecare persoană se simte pe ea însăşi, iar pe de alta, deasupra acestei senzaţii, ea simte o asa puternică conexiune cu ceilalţi încât nu mai este în stare să facă nici măcar o mişcare de una singură. Aşa de devotată grupului trebuie să ajungă să fie o persoană.

Este ca şi cum mă strecor pe o pânză de paianjen, prin care trec toate semnalele mele de intrare şi ieşire. Nu am nimic propriu în minte şi inimă. A rămas doar un punct, care tânjeşte în mod constant către această reţea, din toate puterile sale, dorind să se dăruiască ei.

Asta este auto-anulare. În măsura în care eu mă dăruiesc celorlalţi, Lumina Superioară mă influenţează şi face din mine o parte a reţelei comune. Apoi simt cum, pe de o parte sunt devotate ei şi pe de altă parte, toată reţeaua este a mea.

Este la fel cum o mamă se dăruieşte copilului ei şi amândoi simt că copilul este al ei. Unul nu există fără altul. Este spus despre asta în Cântarea Cântărilor, Dacă sunt pentru iubitul meu, iubitul meu este pentru mine. Aşa trebuie să lucrăm

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabal 12/9/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: