De la individual la general

Întrebare: Trezirea punctului din inimă într-un om indică un punct mort al dezvoltării materiale?

Răspuns: Nu aş spune că este punct mort al dezvoltării materiale, deşi, un om, poate, în tot ce face, chiar dacă va face azi, să simtă că a ajuns la un punct mort în toate sferele de acţiune din lumea noastră.

În realitate nu este un punct mort al dezvoltării, ci un punct mort al paradigmei de azi. Dacă o schimbăm, atunci, desigur, vom începe să simţim un nivel total diferit al universului. Dar, într-o cunoaştere egoistă, individuală, nu în unitate, în lupta unuia cu celălalt, înţelegem că nu putem obţine mai mult şi nu putem avansa mai departe.

Următorul nivel al dezvoltării omenirii – este unitatea globală şi crearea unui corp comun de obţinere. De aceea oamenii nu pot continua să se dezvolte individual. Vedem asta în tot ceea ce ni se întâmplă. Am ajuns într-un punct mort nu numai în ştiinţă, dar şi în toate celelalte. Asta e, am ajuns la o limită clară peste care totul devine neclar, ca şi cum ar dispare. Organele noastre de percepţie egoiste, care sunt orientate numai către primire, nu mai pot primi. Pentru a le extinde, trebuie să începem să ne conectăm unii cu alţii.

Fiecare din noi are punct în inimă, o aspiraţie pentru mai mare, sau aşa numita „afară din această lume”, o obţinere neegoistă, dorinţa de a merge de la individual la general. Dacă noi începem să conectăm aceste puncte, să creăm conexiunea dintre noi, atunci conexiunea a cel puţin zece puncte dă puterea senzorială capabilă să perceapă starea următoare: lumea superioară. Această stare este urmată de dezvoltarea în continuare, ce are loc nu în individ, ci în percepţia şi conştiinţa colectivă. Aici se află diferenţa dintre lumea noastră şi nivelul următor. Numai în asta!

De aceea, dacă azi am atins punctul final, este numai punctul final al obţinerii individuale a lumii. Prin conectarea aspiraţiilor spre lumea superioară, noi putem crea un nou organ de percepţie pentru nivelul următor.

De aceea, lumea noastră actuală ne împinge afară din noi înşine. Ne arată că trebuie să devenim integraţi, interdependenţi şi uniţi. De aceea este revelată în lume o astfel de intercaţiune şi interdependenţă mare. Prin toate astea, ni se arată treptat ce urmează, următorul nivel al lumii noastre.

Să sperăm că vom putea obţine acest nivel. Apoi va trebui să învăţăm asta pe toţi ceilalţi. Chiar acum, noi suntem la începutul acestei etape, la modul de abordare a acestui tărâm următor.

Din Lecţia virtuală din 2/12/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: