Drumul rapid spre lumea spirituala

Lumina vine la noi de Sus si trezeste parti specifice ale sufletului comun pentru a le avansa conform programului ei. Acest program este foarte complex si presupune ca sufletele se vor trezi intr-o ordine specifica si o combinatie intre ele ca parti ale corpului. Asta este invizibil, dar conform structurii interioare a sufletului ele sunt toate conectate una cu alta. Lumina le conecteaza impreuna si ele vor executa munca reciproca de cautare a calitatii de daruire.

Acestia sunt oameni care sunt complet straini, foarte diferiti unul de celalalt si avand calitati materiale complet contrarii. Totusi, trebuie sa credem ca totul este aranjat de Sus. Trebuie sa lasam in spate orice ne-ar putea impiedica pe noi de la unitate si sa cautam mijloce care sa ne ajute sa obtinem asta. Cautarea ne va face pe noi sa intelegem ca singura baza pentru unificare este daruirea, care este deasupra primirii. Nimic altceva nu poate uni oamenii.

Aceasta cale este foarte inconsistenta, ca si cum ai calatori pe un drum foarte denivelat si masina ta este constant aruncata in sus si jos, de toate hopurile. Totusi, in ciuda acestor lucruri trebuie sa mearga mai departe si sa avanseze. Cu cat mai mult avansezi cu atat mai mare este frecventa hopurilor si devenim din ce in ce mai sensibili la ele. Cu alte cuvinte, schimbarile care au loc in noi sunt mult mai drastice si mai semnificative. Adevarul este ca ele erau la fel si inainte, dar noi nu le-am observat sau nu le-am simtit asa de mult.

Este imposibil sa avansezi pe acest drum, decat daca il nivelezi. Atunci masina noastra va rula pe el, repede si usor! Singurul mod in care putem face asta este de a avea o opinie comuna si sa ne unim intre noi. Acesta este singurul lucru care va umple toate denivelarile si ne va reuni, facand calea noastra usoara si lina.

Nu este posibil sa avansam in spiritualitate fara a nivela drumul. Problemele care ies in calea unei persoane care doreste sa avanseze spiritual – sau mai rau, un grup de indivizi – sunt asa de mari incat este imposibil sa le depaseasca. Masina, inevitabil se va bloca si ne va fi imposibil sa o repornim. O persoana va ramane in acelasi loc; viata sa se va termina, iar el inca nu-si va completa calea, sau nu va obtine scopul.

De aceea, munca noastra trebuie indreptata spre unitate. Apoi vom releva faptul ca putem obtine toate rezultatele tocmai prin unitate! Avansarea noastra spirituala pe aceasta cale depinde numai de asta. Toate eforturile si revelarile se intampla numai intr-o singura directie, in interiorul conexiuniilor care ne unesc.

Totul depinde de cat de mult apreciaza persoana conexiunea intre prieteni, deasupra tuturor problemelor  care apar si intelege doar un singur lucru: Nu este nimeni in afara de El. Toate distragerile vin de la Creator. El da nastere hopurilor si denivelarilor din noi, provocandu-ne confuzii in foarte multe moduri. Trebuie sa ne imaginam ca aceste toate problemele vin de la El, si singurul lor scop este ca noi sa ne unim.

Aici se gaseste secretul succesului! Aceasta este baza pe care totul incepe si totul este construit.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 15.08.10, Despre Importanta Prietenilor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: