Haideti sa urcam impreuna si sa nu cadem niciodata!

Astazi, va fi Seara de Unitate in Beer Sheva, Israel; cu fiecare intalnire ca aceasta, noi urcam o treapta. Chiar daca acest eveniment nu este foarte mare, el se adauga intotdeauna celui precedent.

Nu simtim cum eforturile noastre se acumuleaza, dar acelasi lucru se inampla si in dezvoltarea noastra pamantena, cand trebuie sa facem multe actiuni pentru a realiza saltul cresterii vizibile. Este ca si iesirea din Egipt: Se intampla neasteptat, in graba si in intuneric.

De aceea evenimentul de astazi este asa de important. Fara niciun dubiu, fiecare eveniment ce uremaza este mai profund, deoarece este sustinut de toate starile anterioare. De aceea, urcarea se face mai sus decat in toate celelalte. Daca unim tote evenimentele anterioare impreuna, atunci fiecare stare urmatoare va fi mai mare decat restul si nu conteaza daca noi simtim asta sau nu. Actiunea nu este evaluata in functie de senzatia noastra.

Haideti sa speram ca suntem suficient de pregatiti, astfel incat, dupa eveniment sa fim capabili sa depasim caderea, ca un batran garbovit, care cauta mereu ceva, inainte de a-l fi pierdut.

In acelasi fel, acum trebuie sa decidem daca urcam si sa nu mai cadem niciodata! Cineva numai urca in spiritualitate, si nu cade niciodata. Trebuie sa fim gata sa depasim toate slabiciunile care ne vor fi revelate dupa intalnire si unitate, si calea de a face asta este prin credinta deasupra ratiunii. Haideti sa inatrim conexiunile dintre noi, astfel incat dupa aceea sa simtim aceeasi stare de unitate ca in timpul intalnirii.

Starea pe care o realizam la intalnire nu ar trebui sa dispara! Ne vom simti inevitabil, goi, pentru ca vom urca la o anumita stare a unitatii si dupa aceea vom pleca si vom cadea, chiar mai jos decat inainte. Acum, singura intrebare este: Ce fac cu aceasta cadere? Cel mai important si valoros lucru este adaosul negativ pe care il primim pentru ca, cu ajutorul lui suntem capabili sa urcam mai usor.

Acest adaos de egoism ne da oportunitatea de a urca deasupra lui, prin credinta – calitatea daruirii, care este deasupra cunoasterii si senzatiei. Forta de a depasi caderea vine de Sus, daca o cerem impreuna.

Numai sistemul Stimulator ne poate ajuta sa realizam asta pentru ca acolo ne continuam unitatea dupa Seara de Unitate in scopul de a ne exprima noi insine acolo, cat mai mult posibil.

Cu fiecare intalnire vom acumula din ce in ce mai multe picaturi de unitate pana cand Ban cu ban, vom aduna un mare capital. Nu stim cat de mult am adunat, pana cand, deoadata atingem suma necesara pentru a plati pentru intrarea in Lumea Superioara. Asta se intampla intotdeauna pe neasteptate si in graba, ca momentul iesirii din Egipt. Nu putem sti dinainte cand se intampla.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 18.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: