În Lumea de Aţilut înseamna „În Lumea Lui”

Sufletele noastre sparte sunt in Lumile BYA (Bria, Yeţira, Asia), si cand ne unim, urcam în Lumea de Aţilut, ceea ce înseamna „Casa Lui” (Eţlo). Dacă urcăm acolo, „de jos în sus” cu forţe proprii, atunci ajungem la corectarea noastra finală. In acest fel, noi corectam spargerea care a avut loc în Lumea de Necudim.

Deci, daca suntem capabili să ne conectăm într-un singur suflet, atunci suntem într-un alt tărâm, ca şi Creatorul, Zeir Anpin al Lumii de Aţilut a spus „Nu pot să fiu la un loc cu un om arogant”. Noi suntem „omul arogant” şi suntem între graniţele lui Aţilut (Parsa), în Lumile de BYA care sunt „separate de sfinţenie).

Dar Lumile de BYA sunt de asemenea nivel spiritual în care omul simte separare şi distanţă de Creator. El are ceva înţelegere şi senzatia stării spirituale necorectate. Pe de altă parte, când omul de abea a început să meargă pe această cale,este şi mai jos, să nu-i mai spunem pe cei care au o viaţă simplă ,obişnuită în această lume şi nici măcar nu au început să se mişte spre dăruire, adică, cei care nu sunt în nicio formă conectaţi încă la scara spirituală.

De aceea, ca urmare, noi suntem capabili să atragem Lumina care Reformează prin munca noastră mutuală, ea va fi capabilă să ne conecteze cu Malhut al Lumii de Aţilut de jos în sus. Şi dacă facem eforturi pentru a aparţine lui Malhut , prin asta aducem organele separate înapoi şi le lipim la loc împreună.

Malhut al Lumii de Aţilut este doar un punct, fiindca toate sufletele sunt mai jos de Parsa. Dacă cerem şi dorim să aparţinem dăruirii, unităţii, garanţiei mutuale şi iubirii pentru cel aproape, atunci atragel Lumina de Corecţie peste noi şi ne ridicăm la Malhut al Lumii de Aţilut – adunarea tuturor sufletelor.

De acolo începem să lucrăm pentru a deveni asemănători lui Zeir Anpin al Lumii de Aţilut, Creatorul. Iar unitatea lui Zeir Anpin şi Malhut ne ridică şi mai sus, la starea de corectare finală.

Din partea întâi a Lecţiei Zilnice de Cabala 8/21/2011 „Şamati”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed