In Momentul Critic, Vei Obține Un Al Doilea Val De Putere

Reține că, dacă urmezi drumul de unul singur, nu vei avea niciodată forțele necesare sa il parcurgi. Același drum care se poate parcurge într-un an va dura pentru tine cincisprezece ani, și, în final, nu vei ajunge la nici un rezultat, cu excepția recunoasterii faptului că ai nevoie de grup.

Cu toate acestea, în cazul în care lucrez corect cu grupul, întotdeauna in timpul unei ăderi, grupul mă va trezi. Și nu se va intampla prin metode fizice evidente, ci va veni de sus ca o trezire interioară, după ce m-am alăturat grupului. În momentul în care voi fi capabil, am sa ma gandesc constant: Cum pot atinge conexiunea aflandu-mă exact pe locul meu pe care sunt situat si inclus, ca intr-un „puzzle”? Vreau să imi simt locul în acest puzzle și în mod constant ma gândesc la asta, doar la conexiune. La urma urmei, acesta este locul cu care voi asocia revelația Creatorului, care ne va conecta.

Dacă aș investi în mod constant eforturile mele în acest sens, atunci nu poate exista situatia in care voi cădea și voi rămane fără forțe. Prietenii mei mă vor ajuta.

Imaginați-vă că, la fel ca un element al unui mecanism, eu sunt o parte care este inclusă într-un sistem. Am inserat în mod constant această forță în cadrul acestui sistem, dorința de a mă conecta, prin trezirea celorlalți. Și, la un moment dat, mor ; în acest element, ego-ul a crescut brusc, iar elementul nu mai poate face nimic, încă în picioare dar cu grija unei pane de cauciuc. Și, apoi imediat, pe măsura cu care eu i-am „umflat” pe ceilalți, ei încep acum să lucreze pe mine.

În corpul nostru sunt aceleași procese, tot timpul există urcări și coborâri, contractii si extinderi, absorbție și emisie de diferite substanțe în diferite sisteme. Deci, organismul funcționează în mod constant, ceea ce se numește ca este viu.

A trăi înseamnă că există un timp pentru a da și un timp pentru a primi. Acesta este modul în care funcționează fiecare celulă din organism, mare sau mică. Și, dacă nu este asa, atunci nu va fi nici viață. Pot primi trezirea de sus, dar numai în scopul de a mă trezi și a ma intoarce din nou la lucrul cu mediul înconjurător. Mediul este ca o baterie pentru eforturile mele, le stocheaza pentru ca apoi acestea să se întoarcă la mine.

În primul rând, trebuie să fac tot ce tine de puterea mea. Eu nu pot spune că acum sunt într-o faza de coborâre și aștept până când grupul imi va da putere. În orice caz, am nevoie să investeasc eforturi în funcție de cât de mult m-am părăsit puterea, și apoi încep să primeasc forțe de la prieteni. Eu nu pot doar sa cad în brațele lor în prealabil.

Vei fi convins din experienta ta, ca aceasta modalitate funcționează în mod special, și acumulări uriașe de putere iti vor fi dezvăluite. Ia din acestea cat doresti de mult. E ca și cum pe termen lung atunci când puterea ta a dispărut, vei continua să rulezi oricum, si  treci de punctul critic atunci când vei primi un al doilea val de putere.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 9/7/12, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed