Intreaga lume va fi umpluta cu cunoasterea Creatorului

Lumea se dezvolta si intra intr-o noua era numita Timpul lui Mesia, timpul cand stiinta Cabala este revelata maselor. Multi incep sa inteleaga planul pentru ei si dezvoltarea lumii. Nu mai este un Cabalist care sa dezvolte dorintele fara consintamantul maselor. Acum oamenii cer dezvoltare constienta pe cont propriu, ca si copiii mari. Lumina Hochma (revelatia Creatorului, creaturii) incepe sa fie revelata in lume.

Inainte era doar un Cabalist si multi altii individuali, dar acum ei incep sa fie mai aproape, impreuna. In trecut, un Cabalist trebuia sa corecteze dorintele maselor la nivelul lui, dar acum, pentru a lucra impreuna cu ei, el trebuie sa coboare la nivelul lor. In timpul corectiei preliminare a dorintelor Cabalistului, oamenii urca si Cabalistul coboara catre ei pentru a-l intelege.

De exemplu, in profetia sa, Baal HaSulam a cerut Creatorului sa coboare astfel incat sa vorbeasca oamenilor intr-o limba pe care acestia sa o inteleaga. Si, cu toate ca masele si Cabalistul sunt conectati acum prin munca comuna, Lumina Superioara vine totusi, numai prin el, in timpul unei dorinte constiente a maselor. Ca rezultat, in lume au loc schimbari pozitive. Fara Lumina Superioara, munca nu ar exista. De aceea, din generatie in generatie, Cabalistii (Iehidei Sgula) au lucrat in mod discret.

Totusi, acum totul este diferit. Avand in vedere ca pregatirile au fost facute in timpul tuturor generatiilor de pana astazi, acum trebuie sa incepem constient actiunile comune, astfel incat Toti Ma vor cunoaste, cei mici si cei mari deopotriva. Umanitatea trebuie sa inteleaga ca natiunea Israel are stiinta Cabala. Trebuie sa ajutam sa relevam asta toti impreuna, astfel incat natiunile lumii vor duce pe fiii lui Israel pe umerii lor pentru a construi al Treilea Templu din sufletul comun spart.

Trebuie sa obtinem metoda corectiei (unificarii) sufletelor noastre, impreuna, astfel incat Creatorul ne va umple cu revelarea Lui. Munca reciproca este necesara pentru asta si, de aceea, trebuie sa ne adresam celorlalte natiuni ale lumii si sa le explicam telul comun. Trebuie sa dezvaluim stiinta Cabala din ascundere, conform cererii lor, si toti impreuna – ei prin noi si noi prin ei – vom realiza aceasta metoda.

De aceea, astazi exista o comunitate internationala de oameni care studiaza Cabala. De fapt, ei ne vor duce pe noi la aceasta relatie corecta in intregul sistem al lumilor. Pe toti cei care studiaza astazi cu noi ii numim Israel (Yashar El – direct catre Creator) deoarece toti au un punct in inima. Totusi, prin intermediul lor vom iesi la adevaratele natiuni ale lumii, la aceia care nu sunt in stare sa se trezeasca la spiritualitate de unii singuri. Asa cum spune Baal HaSulam, Intelepciunea Cabala va iesi din granitele Israel si va umple lumea intreaga.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 22.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed