Ne-am adunat aici ca sa devenim oameni

Articolul lui Rabash, Scopul Asocierii: Ne-am adunat aici pentru a stabili fundatia pentru cladirea unui grup care va reuni pe toti cei care doresc sa ia parte la calea si metoda lui Rabi Iehuda AshlagBaal HaSulam, pentru a ne ridica la nivelul de om si a nu ramane un animal.

Trebuie sa deducem principiile fundamentale ale acestui articol:

  1. Ce inseamna aduna?
  2. Care este metoda lui Baal HaSulam?
  3. Ce este nivelul uman?
  4. Omul a fost creat pentru a eperimenta placere sau frica in fata Creatorului?
  5. Conditia pentru a dobandi toate aceaste este Echivalenta de Forma cu Creatorul.
  6. Dorinta de placere, in sine, nu este rea. Este materia intregii creatii. Inclinatia rea (Yetzer Ra) este reticenta noastra de a ne uni, pentru a corecta spargerea sufletului comun in parti, sufletele noastre individuale.
  7. Nu trebuie sa distrugem dorinta egoista, ci numai sa o corectam din pentru mine in intentie de daruire, pentru altii. Aflandu-ne in dorinta noastra de primire, suntem intotdeauna opusi Creatorului, dar in intentia de daruire, ne unim cu El.
  8. Adeziunea cu Creatorul are loc prin echivalenta de forma cu El. Calea de a dobandi intentia de daruire este lucrul in grup. Aceasta sarcina se poate dobandi si verifica, iar dorinta comuna de daruire pe care o cream impreuna este sufletul nostru comun, pe care Creatorul il umple.
  9. Orice stare in care suntem, consta din doua stari opuse si, pe masura ce avansam, diferenta dintre ele creste. Pe de o parte continui sa descopar cat de insignificant sunt si, pe de alta parte, continui sa descopar maretia scopului.

Trebuie sa unesc toate astea intr-un singur punct. Astfel, voi simti spargerea dintre suflete care va forta Lumina Superioara sa ma corecteze. Apoi daruirea va domni intre mine si ceilalti oameni.

Aceasta este numita Daruirea Torei, Lumina Corectarii. Dupa asta, Cel Care Daruie Tora devine relevat, de asemnea, in atitudinea noastra corectata catre semenii nostri, in vasul spiritual comun (Kli).

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Kabbalah 16.05.10, Scopul asocierii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: