Nu aşteptaţi limita critica

Venind mai aproape de altii inseamna a aduce dorinţele şi gândurile lor mai aproape de tine, astfel încât să le simti ca pe dorintele propriilor tai copii. În acelaşi mod, toată lumea trebuie să devină importanta  pentru mine, ca si cum toti ar  fi familia mea.

Atunci voi simţi această „familiala”conexiune mai mult si mai mult, până când încep să simt că sunt părţi din mine, şi chiar mai mult decât atât, că acestia sunt de fapt eu! Aceasta este o problemă pur psihologica.

In masura in care ma apropii de alţii, simt forţa care umple spaţiul dintre noi. Aici Creatorul devine revelat. Cu cat mai preocupat sunt de fiecare persoană din lume, cu atat mai aproape ajung de Creator şi cu atat mai multe şanse am să-l dezvălui.

Cu toate acestea, dacă resping pe alţii şi oportunitatea de a veni mai aproape de ei, inconjurandu-ma de interesele mele egoiste, ma închid astfel pe mine si pe oricine altcineva fata de Creator, de bunătate şi abundenţă. Astfel, evoc tot răul şi suferinţa în lume.
Dacă oamenii nu încep să utilizeze ştiinţa Cabalei, atunci ei vor incepe separarea de ceilalti, şi aceasta include indivizi separaţi, precum şi naţiuni întregi. Atunci intunericul va locui in oameni, fiind mult mai puternic decât este acum. Creatorul Însuşi se va distanta de noi mai mult şi mai mult , şi atunci El va ajunge la limita critica, care este atunci cand un razboi mondial va incepe. Totul depinde doar de cât de aproape sau de departe este această forţă de sus. Distanţarea va evoca toate exploziile, catastrofele, epidemiile şi războaiele, inclusiv un război mondial.

Acum suntem pur şi simplu în „exil” (pierderea senzaţiei fata de Creator). El este destul de aproape de noi şi va veni în mod deliberat chiar mai aproape, în scopul de a ne dezvalui conexiunea  globala a lumii . Incă nu este prea târziu. Noi trebuie să înţelegem că suntem responsabili pentru aducerea acestor cunoştinţe pentru toată lumea, şi în acest sens, totul depinde de dorinţa noastră.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/13/11, „Calitatea intelepciunii ascunse – In general”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed