O afacere onesta aduce cel mai maret profit

Am primit o intrebare : Persoana medie, nu vede ca criza  dezvaluie conexiunea dintre oameni, iar garantia reciproca e o lege a naturii. Vede doar manipularea necinstita a pietei care a cauzat caderea preturilor si ca, compania unde a lucrat a suferit pierderi si el a fost pus la pamant. Ce  poate natura face  in astfel de situatii ?
Raspunsul meu: Criza actuala e globala si prin urmare este imposibil sa o rezolvam bucata cu bucata. Si asta deoarece conectia universala intre toti oamenii este acum revelata. Tot din acest motiv, criza nu are loc numai in economie, ci si in industrie, comert, cultura , educatie, si mai mult – in atitudinea noastra asupra tot ce ne inconjoara.
Dar descoperirea mareata este ca toate aceste fenomene sunt prinse cu ace de gamalie una de cealalata, in straturi profunde. De asta nu putem rezolva criza prin legislatie suplimentara, conventii sau regulatori. Singura cale prin care putem  face sistemul sa functioneze corect este prin schimbarea relatiilor dintre noi.
 Pana in final, va trebui sa recunoastem responsabilitatea reciproca unul fata de celalalt, pentru intreaga umanitate, pentru planeta noastra si pentru toata natura. Intre timp, Natura care ne inconjoara pe deplin, ne tine strans in ghearele ei. Ne cere sa incepem sa intelegem nevoia de a avea responsabilitate reciproca  si sa incetam de a mai incheia diferite tipuri de contracte unul cu celalalt, care sa fie conditionate pe hartie de semnatura avocatului, penalitati si alte rigori; contractul trebuie sa includa vointa noastra interioara de a fi onesti unul cu celalalt. Aceasta este conexiunea reciproca si garantia ce nu pot fi  formal stipulate si nici trecute la “observatii”. Prin urmare, orice individ trebuie sa pastreze adevarul oricarei intelegeri, fiecare trebuie sa corecteze egoismul celuilalt.
In zilele noastre, oamenii profita mereu pe socoteala altora. Iar acum trebuie sa cream ceva cu totul nou. Din acest motiv criza de astazi pare atat de ireala. Trebuie sa  gasim o modalitate de a scoate profit, dar care nu va fi pus pe cheltuiala vecinului. Cum va fi asta posibil? Singura formula pentru succes, pe care o am stiut-o  mereu a fost “daca eu pierd, tu castigi”. Asa gandeste toata lumea, increzatoare ca acesta e singurul mod de a scoate profit. Dar mai e cumva si alta cale?
Este, daca fiecare persoana si-ar limita profitul material la nivelul necesar si ar contribui cu restul, oferind societatii. In acest fel am putea ajunge la acel mod de trai in care nimeni nu va mai trai in lipsuri. In schimb, fiecare persoana va primi o compensare interioara spirituala sub forma respectului si aprecierii societatii, in functie de nivelul contributiei lui. Astfel, va simti, deasemenea, un folos personal prin servirea societatii
In contrast, oamenii dintr-o societate egoista, desconsidera acest tip de comportament. Ei dispretuiesc  semnele aprecierii si nu considera decat banii, cel mai important si puternic stimul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: