Salvarea omenirii este unitatea ei

Opinie: (Vyacheslav Ivanov, profesor la University of California, Los Angeles, Moscow State Lomonosov University, Membru al Russian Academy of Sciences, din mn.ru) „Eu sunt un suporter al guvernării internationale. Am fost invitat ca expert al ONU.

Ne autointitulăm Triglav International Society. …Ea include profesori, politicieni şi experţi în tehnologie din multe ţări diferite. Noi încercăm să convingem lumea că trebuie să ne unim. ..Desigur, asta nu înseamnă să creăm guvern mondial în sens literal. Dar avem nevoie de un anume fel de unire pentru a aborda problemele cheie în colectiv.

Eu cred că umanitatea se dezvoltă în funcţie de legi semnificative. De aceea, vom fi îndreptaţi spre o unire reală, ceea ce înseamnă că teribilele conflicte care molipsesc lumea sunt neglijabil de mici în comparaţie cu aceaste sarcini majore. Aceste obiective sunt preocuparea tuturor – toată omenirea ar putea fi omorâtă. Pentru a nu pieri, trebuie să stabilim în cele din urmă o structură de operare comună.

Acest lucru va fi, cred, problema deceniilor următoare. Nu avem unde să fugim de asta. Celelalte opţiuni sunt teribile.

Salvarea umanităţii este problema principală. Eu încă cred că dacă universul a consumat atâta efort ca să ne creeze, nu îi va fi pe plac dacă noi vom permite să ne autodistrugem.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: