Sunetul Shofarului depinde de dragostea frateasca

Putem fi sprijiniti de grup si de diseminare

Noi putem fi cu totii sprijiniti de grup si de diseminare, desi diseminarea, de fapt, apartine si ea grupului. Toate sufletele care alcatuiesc grupul nostru, si intreaga lume, care este obiectul diseminarii noastre, este ceeea ce poate sprijini si tine o persoana si poate sa o faca sa se armonizeze prin altii mai bine decat de a o face doar prin ea insasi. Aceasta este ceea ce determina daca o persoana este “ in interiorul scanteii” (nitzotz) sau deasupra ei. Sa fii deasupra scanteii inseamna ca o astfel de persoana este in interiorul celorlalti, in dorintele lor. Acolo nu poate fi nimic altceva, pentru ca tot ceea ce este nu poate fi decat dorinta de a primi, fie ca este a ta sau una comuna.
Daca o persoana “ isi va infinge dintii” cat de repede posibil in grup si in diseminare si se va devota cu totul pentru aceasta, ( deoarece el nu stie niciodata ce i se poate intampla in momentul urmator), atunci chiar va fi in aceasta. Apoi va fi prezent pe teritoriul pe care l-a acoperit oarecum  prin “ injectare” si acest teritoriu il va ajuta in momentele dificile ale vietii lui. Il va ajuta pentru ca are legatura cu el. Acesta este felul in care ar trebui sa lucram si acesta ne determina caderile sau urcusurile si, astfel, incepem sa ne controlam ritmul suisurilor si caderilor, nivelul unde suntem dati afara sau adusi inapoi, apoi din nou afara si iar inapoi,  etc.
Ar trebui sa intelegem ca si caderile si suisurile depind de nivelul prin care reusim sa ne armonizam cu dorintele altor oameni. Putem sa ne determinam suisurile si coborasurile noi singuri si daca nu sunt caderi, atunci ne aflam in acelasi loc. Trebuie sa ne realizam noi insine prin intermediul “ injectarii” si sa ne completam pregatirea; altfel pur si simplu nu vom avansa. Si apoi dintr-o data vom intampina obstacole la un anumit nivel, vom afla de ce un astfel de obstacol a aparut intr-o forma data si nu intr-o alta si de ce suntem dati afara, dar nu lucrul acesta este important. Lucrul important este ca m-am luminat si am prevazut caderea. Toate caderile se intampla unui om cand el este fie in interiorul grupului fie in interiorul sau. De fapt, totul este determinat de dorintele noastre, de vreme ce traim in tinutul numit “ dorinta”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed