Ținta dansului

Zohar, „Introducere la Zohar”, Capitolul „BeLaila d Kala” (Noaptea Miresei): …. membrii dormitorului miresei trebuie sa fie cu ea in acea noapte si sa se bucure cu ea de corectia in care este corectata…

Intrebare: Care este criteriul avansarii noastre? Este ura care ni se dezvaluie la inceput sau opusul, bucuria?

Raspuns: Intai de toate avansez daca nu contenesc sa privesc la locul in care vreau sa mi se dezvaluie. Este numit „mireasa”,  si este cu siguranta acolo unde „mirele” (Lumina care va umple „mireasa”, uniunea noastra) va cobora. (In ebraica, mirele este „Hatan” care vine de la „Nochet”, cel care coboara.)

Daca cererea de a dezvalui acel loc persista in mine, atunci sunt fericit pentru efortul pe care il pot depune constant. Si nu este important cat de des ma ratacesc, uit sau sunt distras de catre o analiza rationala.

Se spune despre asta, „Din Zion vom merge spre Torah”. Cu alte cuvinte, avansarea este cuprinsa in aceste iesiri (Yetziot) de la asteptarile de a re-defini locul unificarii noastre.

De fiecare data trebuie sa imi pierd concentrarea. De fapt, fiecare stare consta in 10 Sefirot completi. In spiritualitate, o actiune are loc doar daca toti cei zece Sefirot sunt prezenti (Ein Mi Ksta Be Ruchaniut). Daca corectez ceva, trebuie sa corectez total. Fiecare parte a dorintei cere separarea fata de starea precedenta si o noua apropiere de unitate, la un nou 10 Sefirot.

De aceea ne deconectam de la scop iar si iar, chiar daca doar pentru o fractiune de secunda. De fiecare data pierdem scopul si iar il regasim pe drumurile laturalnice.

In timpul acestor eforturi noaptea „impodobim mireasa” (o imbracam in Lumina Hassadim (Milei)). Asta este, construim Kli (vasul) pana cand se dezvaluie si este gata sa accepte mirele, Lumina Hochma (Intelepciunea), Creatorul.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/14/10, “Hakdama, Laila de Kale (Noaptea Miresei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: