“In vremurile acelea luna era completa…”

Zohar, Capitolul „BeShalach (Cand Faraonul a trimis),” Nr. 160-162: „Pe timpul in care luna, insemnand Malchut, era completa in toate cele saptezeci si doua de nume sfinte in trei parti, trei linii. Pe prima parte, Malchut a imbracat in coroanele lui Hesed cel de sus, in saptezeci de gravuri de Lumina a Aba de sus care lumineaza pentru ea. Aceasta este linia dreapta si intelesul versului „Si… a plecat”.

In a doua parte, Malchut bine imbracat in sulite din Gevura, cu Dinim in ea, in saizeci de lovituri de foc si zece lovituri ale ei, care coboara de pe partea superioara Ima in Dinim. Asta este linia stanga si intelesul versului „Si a venit”.

In partea a treia, Malchut s-a imbracat in rosu, un articol de imbracaminte purtat pe partea superioara de catre Sfantul Rege numita Tifferet, care a mostenit fiu sfant, Tifferet, in saptezeci de coroane superioare din partea lui AVI. Include ambele – dreapta,  care este Hesed si stanga, care este Gevura. Acesta este intelesul versului „Si….intinse”

Sufletele sparte doresc sa se reuneasca si sa ridice MAN la Malchut al lumii Atzilut (sau la Shechina, ansamblul sufletelor) si sa adere la el. De fapt Malchut se conecteza cu ZA (Zeir Anpin) al Lumii Atzilut sau cu Creatorul (Kadosh Baruch Hu).

ZA se ridica la Aba ve Ima al Lumii Atzilut, devine iluminat in linia dreapata si stanga de catre Gevura si Hesed, creaza un spatiu pentru Zivug of Aba ve Ima, Sefira Da’at, le grabeste sa se imbine, si apoi Lumina ajunge la Malchut prin ZA.

  1. Sufletele care doresc ca se reconecteze ridica MAN si intra Malchut
  2. Aceste suflete forteaza Malchut sa se uneasca cu ZA
  3. ZA se conecteaza cu Aba ve Ima si creaza Sefira Da’at

Toate se unesc conform instructiunii: Si…plecat, venit, si….intins”.

Din partea a 2a a  Lectiei zilnice de Cabala 10/26/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: