“Iubirea Va Rascumpara Toate Pacatele”

Cand citim Cartea Zohar trebuie sa fim preocupati de un singur gand : dorinta noastra de a ajunge in faza urmatoare care este unitate si integrare. De-a lungul intregii creatii, unitatea apare adesea ca fiind impartita in parti separate. Creatia pare enorma si nu avem nicio idee unde sa o cautam in interiorul nostru, asta ne spune Zohar-ul.

Cu toate acestea, ar trebui sa vrem sa vedem toate aceasta ca pe un sistem general, unde totul este conectat, unde toate dorintele, gandurile, calitatile si actiunile lucreaza in armonie alcatuind un suflet comun. In plus, toate aceste lucruri sunt in mine; functionarea acestui suflet corectat este actul de daruire pe care l-am evidentiat in interiorul meu.

Se pune intrebarea: Ce inseamna “daruire”? Este atunci cand inima da la creier, creierul da la ficat, si de asemena, ficatul da la plamani? Putem intr-adevar sa numim asta “daruire”? La urma urmei, cum este daruirea posibila in interiorul corpului? In cazul in care organele nu-si dau reciproc, ele pur si simplu mor. Deci, cum putem numi aceste calitati “daruire”, daca le vedem ca parti dintr-un suflet general? De indata ce veti incepe sa le vedeti ca pe o singura unitate si avand sentimentul ca sunt “organele proprii”, inceteaza sa mai fie considerata daruire pentru ca nu poti darui cu adevarat tie insuti.

Raspunsul la aceasta dilema este ca toti “pacatosii”, precum si toate “pacatele”, pe care le-am descoperit, ca urmare a acestui proces raman intacte. “Inclinatia spre rau” ramane intotdeauna, chiar si in timp ce noi construim legaturi cu alte suflete, mai presus de ea. Prin urmare, chiar daca tot sistemul de suflete este revelat in mine, in acelasi timp, toata ura mea anterioara pentru altii continua sa fie prezenta. Cu toate acestea, desupra ei(ura), imi descopar dragostea si legatura intre noi toti.

Pentru asta nu exista nici o contradictie in intelegerea faptului ca tot ceea ce exista este un sistem general, si in acelasi timp, faptul ca toate partile din sistem actioneaza in daruire reciproca.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed