“Lasa Fiecare Zi Sa Fie Un Inceput”

Zohar-ul, Capitolul “Shmini”, Paragraful 46: Si el a spus catre Aron: ‘Ia-ti un taur-vitel, ‘”, pentru a ispasi vitelul care a fost in pacat, dupa cum este scris: „… si el a facut-o intr-un vitel topit.”

Una dintre calitatile din interiorul unei persoane numita Moise urca un deal, in timp ce un altul, cu o calitate foarte exaltata numita Aron se angajeaza in cel mai mare pacat: inchinarea la un vitel de aur. Acesta este modul in care aceste doua extreme sunt puncte de lucru inauntrul unei persoane.

Un taur-vitel, si nu un taur-vaca. Bovina implica un bou, Gvura de Zeir Anpin, precum si o vaca, Malchut. Malchut contine trei chipuri: chip de leu, chip de  bou, si chip de vultur. Un taur-vitel implica boul inclus in Malchut.

Noi nu trebuie sa incercam sa ne amintim cuvintele acestui text – nu conteaza daca uitam totul in urmatoarele cateva secunde. Nu ar trebui sa va faceti griji despre asta. Singura noastra preocupare ar trebui sa fie incercarea de a simti cuvintele pe care le citim dupa cum le-am citit si asta e tot.

Noi nu ar trebui sa incercam sa ne amintim nimic. Cand ascultam o poveste obisnuita despre aceasta lume, nu trebuie sa ne amintim ce inseamna „o vaca” sau „un vitel” sau un „om”. Simplu, simtim aceste notiuni. Acelasi lucru se aplica la notiunile spirituale – avem nevoie doar ca toate acestea sa fie dezvaluite in noi, mai degraba decat memorarea lor mecanica.

Dimpotriva, daca ne amintim ceva, vom cadea in pericolul de a presupune ca am atins deja ceva, dar acest lucru este o minciuna. Ne vom simti multumiti de lucruri gresite.

Prin urmare, este mai bine sa nu ne amintim nimic din toate astea si sa lasam “fiecare zi sa fie un inceput”. Ar trebui sa parasim lectia, fara a ne aminti nimic, ca si cum nu am fi citit nimic. Cel mai important lucru este ca am aplicat pe noi insine si am asteptat o revelatie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed