“Ochelari” pentru citirea Zohar-ului

Zohar, capitolul “VeYechi”(Si Iacob a trait), paragraful 528: Oricum, el nu a descoperit ceea ce a vrut sa descopere, caci a dorit sa dezvaluie sfarsitul lor. Exista un sfarsit la dreapta si un sfarsit la stanga. El a vrut sa le dezvaluie sfarsitul din partea dreapta, sa fie pastrat si sa fie purificat de la preput la sfarsitul stangii. Si ceea ce el le-a dezvaluit era cunoscut si a fost dezvaluit pana cand ei au ajuns la pamantul sfant. Oricum, el nu a dezvaluit alte lucruri si acestea sunt ascunse in Tora, in binecuvantari.

Trebuie sa incercam sa recunoastem in” interiorul nostru”, in dorinta noastra corectata, evenimentele descrise in Zohar. Cu cat aspiram mai mult sa le gasim sensul in dorinta corectata, cu atat mai puternica este Lumina pe care o atragem. Ea ne va corecta  treptat si vom fi capabili sa vedem adevarata imagine.

Este ca si cand ma uit la ceva fara ochelari, desi stiu ca am nevoie de ei si le simt lipsa. Vreau sa vad imaginea adevarata si sper sa obtin “ochelarii”, vederea mea corecta si sa vad adevarata stare. Asta este esenta citirii Cartii Zohar.

Din partea a doua a Lecitei zilnice de Cabala 10/3/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed