“Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

Intrebare: Exista un verset in Tora, care a devenit foarte popular in intreaga lume: Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Ce inseamna acest lucru din punct de vedere Kabalistic?

Raspunsul meu: Pentru ca a existat o spargere, acum este nevoie de o corectare in acelasi grad, la acelasi nivel, si in aceeasi forma. Aculo, unde dorinta a fost corupta, trebuie acum sa corectam asta, facand-o potrivita pentru folosire. Trebuie sa discernem in mod corect unde a avut loc spargerea si sa corectam , exact in acel loc. De ce? In acest sens, vom studia ceea ce a facut Creatorul, ingeniozitatea planului Sau, si cum ma plimba El prin fiecare stare, astfel incat eu voi cere ajutorul Lui si invat din lucrarea Sa.

Intreaga lucrare in corectare se numeste Lucrarea Creatorului , pentru ca eu discern coruptia, o prind in  mana, ma aduc in acel loc, si Ii cer sa o corecteze. Imi imaginez inainte, modul in care aceasta stare trebuie sa fie corectata. Odata ce El o corecteaza, El ma implineste, ma completeaza, prin urmare, El si cu mine mergem impreuna. In acest fel, suntem conectati la Creator.

Daca as fi fost capabil sa fac aceasta corectare pe cont propriu, nu as avea o legatura cu Forta Superioara. In cazul in care Creatorul ar fi fost capabil sa o faca fara mine, atunci cine as fi eu? Care ar fi punctul meu de existenta? Aceasta este singura modalitate de a lucra – El si cu mine, impreuna, ca parteneri.

Creatorul este indoliat, in dorintele (kelim) sparte. Pe de o parte, El vrea sa le corecteze, dar, pe de alta parte, El este in imposibilitatea de a face acest lucru in sistemul general, fara cererea mea, si instructiunile precise cu privire la ce sa corectez si unde. Astfel, El si cu mine devenim parteneri adevarati in aceasta lucrare.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 5.04.10, Zohar

One Comment

  1. cred ca este important conceptul de reincarnare, caci ce semeni culegi, deci ce fac la altul imi vine mie sigur inapoi.Raul de acuma l-am facut eu altuia, iar acuma imi culeg roadele.Celcare-mi face acuma acel rau, este cel pe care altadata eu l-am nedreptatit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: