Casa pentru Creator

Este esential sa intelegem ca tot ceea ce citim in Zohar are loc in conexiunile dintre noi. Conexiunile noastre produc (dau nastere la) spatiul, o noua dimensiune unde Creatorul va fi revelat. De fapt, acest spatiu nu exista. Dar daca fiecare dintre noi, cu punctul sau din inima, tinde spre conexiunea cu altii, eforturile noastre colective construiesc acest spatiu, reteaua dintre noi, pentru revelarea proprietatii de daruire: Creatorul.

Acest spatiu poate fi privit ca grupul. Oamenii intreaba constant: Unde este spiritualul: in sus, in jos, sau in alta parte? Se spune intr-o rugaciune: Unde este locul Maretiei Sale? Este nicaieri; nu are un spatiu. Tu trebuie sa construiesti acest spatiu din relatiile tale cu ceilalti. Impreuna, construiesti spatiul spiritual in el, il gasesti pe Creator.

Mai mult, Creatorul insusi este privit ca locul pentru ca Il simtim in locul pe care l-am creat pentru El. Creatorul exista dincolo de orice loc. Tu insuti trebuie sa-l construiesti: o dorinta colectiva si corectata, similara cu proprietatea de daruire a Creatorului, unde Creatorul va fi dezvalui.

El poate fi dezvaluit numai in acest fel, in echivalenta de forma, adica in locul potrivit pentru El, care este exact proprietatea de daruire. Nimic altceva nu este posibil. Acest loc este Templul, Casa Creatorului, dorinta lui Malchut care a obtinut proprietatea lui Bina. De aceea este numita Beit HaMikdash – Casa Sanctificata. Malchut este casa si sanctitatea este proprietatea de daruire a Binei.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 8.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed