Zoharul, Capitolul “VeYechi (Si Jacob care traieste),” articolul 675: Zebulun a fost recompensat de Issachar in binecuvintari, deoarece el a luat piinea de la gura sa si a dat-o gurii lui Issachar. De aceea, acela care furnizeaza cuiva Torah, primeste binecuvintari de sus si de jos. Mai mult, el este rasplatit cu doua mese, cu care nici o alta persoana nu este rasplatita. El este recompensat cu belsug – binecuvintat in aceasta lume – si cu o portiune din lumea urmatoare.

Zoharul vorbeste despre tipuri de conexiune existente intre suflete , pentru ca doar aceasta este ascunsa noua, si aceasta este ceea ce avem nevoie sa revelam. In conexiunea dintre suflete, pe care o revelam, noi clarificam tabloul fortelor (dorintelor) de daruire, reteaua de conexiuni dintre acestea, care manifesta gradul lor de daruire, una catre cealalta, dincolo de fortele egoiste ale fiecarui suflet particular. Conexiunile dintre suflete, sint fortele de daruire, dorintele de a darui, in tmp ce fiecare suflet este o dorinta egoista de a se bucura.

Rezulta ca daca muncim, fiecare cu dorinta sa, astfel incit sa o schimbam in daruire fata de altii, inseamna ca muncim cu dorinta corecta (Kli), echipata cu un ecran, astfel incit sa fie conectata in daruire mutuala cu toti ceilalti. Acesta este modul in care sistemul dorintelor (Partzufim) fiecarui suflet, lucreaza in raport cu celelalte suflete (Partzufim). Influenta mutuala si forta sa generala, Creatorul, devin revelate in conexiunea dintre ele, in timp ce in interiorul fiecarui suflet ramin inerentele sale dorinte de a se bucura.

Zoharul nu vorbeste despre dorinta de a se bucura care este incorporata in fiecare dintre noi, ci de ceea ce se intimpla intre noi, de locul in care este revelata reteaua care ne conecteaza. Initial, aceasta retea este numita Lumea Assiya, apoi Yetzira, Beria, Atzilut, Adam Kadmon, si Lumea Infinitului, in care conexiunea dintre noi nu are nici sfirsit si nici limite. Pe masura ce intarim conexiunea dintre noi, revelam in interiorul acesteia, Creatorul, Lumina.

De aceea, cind citim Cartea Zoharului, trebuie sa ne gindim la ceea ce aceasta vorbeste: conexiunea dintre noi, in care este revelat Creatorul.
Din a 2-a parte a  Lectiei Zilnice de Cabala 10/10/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: