A Intregi Limbajul Din Zohar

Zohar-ul, Capitolul Tazria(Cind Femeie Da Nastere), Paragraful 162: “Un singur om sa nu se ridice asupra altuia pe motiv de nedreptate sau vreun pacat…pe marturiile a doi martori.”

Trebuie sa luam in considerare ca limbajul din Zohar nu este intotdeauna usor. Aceasta Carte a ajuns la noi dupa ce a fost alcatuita din pagini rupte. Cateodata lipsesc anumite capitole si sunt multe propozitii neterminate. Des, Baal HaSulam il umplea cu comentarii spunand ca anumite parti au fost omise sau ca nu exista nici o conexiune intre acele parti.

Oricum, sub nici o forma nu putem schimba nimic in el, cu toate ca este evident ca textul a fost adunat din partile care erau disponibile. Ceea ce consideram a fi Zohar-ul este concret, o foarte mica parte din ce a fost scris original.

Pe de alta parte, trebuie sa intelegem ca acest fapt nu reduce puterea si abilitatea acestei carti de a ne aduce Lumina. Faptul ca avem aceasta carte in formatul actual inseamna ca este exact ceea ce ne trebuie pentru corectarea sufletelor. Limbajul acestei carti nu este intotdeauna clar si gasim in multe locuri fraze vagi. Asta este dovada autenticitatii textului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: