A Revela Sau A Ascunde?

In zilele profetilor, Cabalistii au revelat o parte a Intelepciunii Cabalei inteleptilor natiunilor acestei lumi. Aristotel, Platon si alti filozofi ai Greciei Antice au vrut cu adevarat sa afle adevaraul despre orice ganduri malitioase.  Apropo, multe neamuri s-au alaturat astazi natiunii Israel si au ajuns la inalte niveluri in spiitualitate.

Cat despre filozofi, deoarece si-au bazat propriile idei pe cele Cabaliste, ei au dezvoltat tehnologia. Abordarea lor poate parea intelepciune deoarece dorinta lor apartine AHP si ei pur si simpu nu pot intelege ca exista alte optiuni. Este dincolo de puterea unie persoane sa se ridice deasupra dorintei sale.

Asa cum este scris in Cartea  Zohar, Rashbi a strigat: „Vai de mine daca voi dezvalui si vai de mine daca nu. Cum vor ajunge oamenii la sfarsitul corectiei fara revelarea mea? La urma urmelor, ei nu vor avea sursa Luminii care este doar in generatia mea.” Rashbi a fost ultimul care a ajuns la toate Luminile primelor trei Sefirot ale lumii Atzilut inainte de distrugerea Templului, adica, corectia individuala a celor 125 de grade.

„Daca nu o voi revela sub forma unei surse scrise, sufletele care tanjesc dupa spiritualitate nu vor putea sa atraga Lumina si sa o foloseasca pentru a se corecta ele insele. Pe de alta parte, daca revelez intelepciunea, natiunile lumii o vor corupe si mai mult..” Rashbi a vazut deja ce s-a intamplat din timpul profetilor pana in perioada sa. Deci, ce se va intampla acum? Daca intepciunea cade in maini rauvoitoare, ce conflicte poate aduce?

Rashbi a scris totusi Cartea Zohar, dar aceasta a fost ascunsa. Mai tarziu datorita Providentei superioare a ajuns la Rabbi Moshe de Leon a carui vaduva a vandut-o cand nu a mai avut alte resurse. Astfel, Cartea Zohar a fost revelata lumii si a adus deja atat coruptii cat si corectii.

Intrebare: Ce motiveaza un Cabalist sa reveleze sau sa ascunda intelepciunea?

Raspuns: Timpul. Pe de o parte, Rashbi a stiut ca vremea sa a fost un timp al cresterii ascunderii care va continua pana la apropiata ruptura dintre corectie si imprastiatele Reshimot (genele informationale). Dar trebuia sa lase un fir subtire de Lumina, intre Lumina Ein Sof (Infinitatea) si Reshimot la nivelul acestei lumi, astfel incat oamenii sa o poata folosi. Aceasta este Cartea Zohar. Asemenea lui Baal HaSulam, a carui baza este pe pamant si crestetul sau atinge Cerul, primele trei Sefirot ale Lumii Atzilut, si Lumina sfarsitului corectiei.

In plus, Zoharul a fost scris cu ajutorul lui Rabbi Abba care l-a ascuns astfel incat doar o persoana care a internalizat intelepciunea Cabala si exista in atributul daruirii sa il poata gasi. Ceilalti vad in Zohar doar povesti, insa mai multe detalii si termeni care au format aceste „povesti” au fost folosite in falsa intelepciune. Dorinta egoista a distorsionat si imprastiat aceasta carte in oglinda sa deformata, ca si cum ar vorbi depre forte care actioneaza si influenteaza soarta oamenilor din lume.

Daca privim prin prisma dorintei de a darui, vedem ca este vorba despre parti corectate si necorectata ale sufletului care au nume diferite. Cartea Zohar vorbeste despre corectiile interioare si nu despre corpuri, care nu conteaza.

Intrebare: Ia un Cabalist in calcul potentialul coruptiilor revelatiilor sau vede doar corectia?

Raspuns: Daca Rashbi nu ar fi luat in calcul coruptiile, nu ar fi plans gandindu-se la ele.Insa este imposibil fara ele.In cele din urma desi pare ca „slujnica este mostenitoarea stapanei sale” exact acesta este modul in care ea ajuta sa fie revelata.

Intrebare: Fata de Rashbi, Baal HaSulam a revelat tot ce a putut.

Raspuns: Asta pentru ca a venit momentul. Momentul special a sosit si Baal HaSulam a scris ca este fericit sa se fi nascut intr-o perioada in care revelarea intelepciunii Cabala este posibila.

Astazi am depasit deja ritmul dezvoltarii; timpurile pe care le traim cer un ritm mai accelerat de diseminare decat cel pe care il avem.

Deci, este vorba doar de momentul corect de a actiona. Daca nu ar fi asa, ar fi clar ca nu ne-am apropia masele.

Din partea a 4a Lectiei Zilnice de Cabala 03/09/2012, „O Slujnica Este Mostenitoarea Stapanei Sale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: