Aceasta lume este doar un punct de pornire

Creatorul nu a creat lumea noastra materiala. Ea exista doar in imaginatia noastra ,pentru ca noi ne aflam intre granitele egoismului nostru. Momentul in care facem tranzitia spre altruism si incepem sa obtinem dorinte de daruire, realitatea Superioara (in care, de fapt, existam sin e dezvoltam) ni se va dezvalui.

Stratul de jos al acestei lumi va continua sa existe pentru ca trebuie sa ne ofere, in mod constant, libertatea de a alege, pentru atingerea spiritualitatii. In aceasta lume,meregem lamunca sau la cumparaturi, cu toate acestea stim ca avem un loc permanent de rezidenta, caminul si familia noastra. Acelasi lucru se aplica in spiritualitate. Exista un loc in care existam permanent. Facem pasi spirituali in sus sau in jos,insa nivelul cel mai de jos al existentei (lumea noastra) ne este mereu garantat.

Aceasta lume este iluzorie si nu exista in alta parte decat in imaginatia noastra, este un punct de baza care ne permite sa actionam  noi insine de dragul daruirii. Creatorul ne arata tuturor acelasi film, astfel fiindu-ne permis sa existam toti in aceasi realitate. Din acest motiv ,cei mai avansati Kabalisti si persoanele cele mai slabe de minte, mai proaste, percep aceeasi lume materiala.

Asta fara sa spunem ca o persoana inteligenta vede lumea noastra un pic diferit si intelege mai mult,dar in general, toti vedem aceeasi imagine. Nu conteaza daca o persoana poseda anumite proprietati, pentru ca asta nu are nimic de-a face cu spiritualitatea.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 25.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed