Acordeaza-te la Lumina care este in Zohar

Intrebare: Cum pot sa ma acordez la Lumina care Reformeaza, atunci cand studiez Zoharul?

Raspunsul meu: Lumina care Reformeaza e forta daruirii care vine de Sus si construieste calitatile de daruire peste vointa noastra de a primi. Dar cum putem sa atragem aceasta forta, daca ne gandim doar egoist ca vrem sa daruim? Asta n-o sa ne fie de folos. In schimb, trebuie sa ne acordam la sistemul care ne influenteaza.

Sufletul nostru trebuie sa primeasca influenta Luminii Inconjuratoare. De aceea ni s-a dat Cartea Zohar, care ne spune tot felul de povesti despre un magar si un sarpe, despre diferite natiuni, despre trei linii, despre Zeir Anpin si Malchut, despre Templu si multe alte lucruri. Nu stiu la ce dorinta lucrez acum si daca am intentia corecta, dar citind Zohar-ul cu mentalitatea corecta, acesta functioneaza ca un sistem de conectare intre sufletul meu si Sistemul Superior.

Exista un Sistem Superior, in care sufletul meu este deja inclus intr-o stare pe deplin corectata; intre timp, sufletul meu necorectat este dedesubt. Aceste doua sisteme au o structura identica. Singura diferenta intre ele este folosirea dorintei, adica intentia, care determina modul in care e folosita dorinta. Corectandu-mi dorinta, sufletul meu se va extinde, pornind de la un punct si vor aparea noi dorinte, ascunse. Dar am nevoie de un mecanism care sa ma conecteze pe mine cu aceste doua stari.

Cartea Zohar functioneaza ca aceasta legatura. Atunci cand o citesc corect, dezvalui aceasta conexiune. Tot ce am de facut este sa incerc sa ma imaginez pe mine in forma corectata. Trebuie sa ma acordez la text si sa incep sa traiesc inauntrul lui. Trebuie sa doresc ca el sa ma „imbrace” ca sa devin protagonistul a tot ce e descris acolo. Textul vorbeste doar despre mine si despre batalia mea interioara cu sinele meu corupt, unde ma lupt pentru o sansa de a fi asemenea Creatorului. Toate calitatile si personajele sunt eu; totul este in interiorul meu.

Daca asa ma pregatesc sa citesc Zohar-ul, atunci voi atrage proactiv Lumina Inconjuratoare catre mine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed