Adu Zohar-ul la Viata, in Fiecare Lectie

Trebuie sa citim Zohar-ul iar si iar, pana cand Lumina incepe sa ne influenteze. La inceput, oamenii se simt foarte inspirati atunci cand citesc Zohar-ul, si acest sentiment dureaza o luna, sau doua. In aceasta perioada ei nu inteleg inca nimic, dar devin foarte inspirati de ceea ce se intampla.

Apoi, acest sentiment dispare si totul incepe sa para plictisitor. Atunci cand citesti Zohar-ul, incepi sa simti asta foarte repede. Una peste alta, noi nu pricepem nimic din text, si il citim, pur si simplu cu intelegerea faptului ca esta ceva ce trebuie sa facem, chiar si atunci cand ne simtim indiferenti fata de continut, ne pare “fara gust”, ba chiar respingator.

Motivul acestei impresii este ca ni se dezvaluie o dorinta egoista suplimentara, care agraveaza conexiunile dintre noi. Zohar-ul ne lumineaza in masura in care ne conectam cu celalalt. Pentru a incepe intr-adevar, noi trebuie sa realizam o conexiune a punctelor din inima. Asa cum am inceput sa citesc Cartea Zohar folosind conexiunea initiala care ne-a fost data, punctele din inima trezesc si dorinta de a descoperi ceva nou si necunoscut. Numele in sine – “Zohar” – ne inspira.

Incepand sa citim astfel, Lumina Inconjuratoare straluceste peste noi si ne ajuta sa ridicam punctele din inima deasupra egoismului nostru obisnuit. De aceea, la inceput simtim o legatura intre noi si o aspiratie catre un scop spiritual comun. Toate acestea se intampla din cauza Luminii Inconjuratoare-Or Makif, Care vine si creeaza aceasta stare pentru noi.

Dar, o luna sau doua mai tarziu, dorinta noastra egoista creste, ca urmare a influentei Luminii. Pe de o parte, Lumina ne face sa fim inspirati, iar, pe de alta parte, egoismul nostru devine mai mare si din aceasta cauza, fiecare persoana se simte greul interior, ca atunci cand o forta il trage in jos. Putem face un singur lucru pentru a ne salva pe noi insine: sa crestem conexiunea dintre noi toti. Nimic altceva nu poate ajuta.


Trebuie sa folosim toate metodele posibile, chiar si cele artificiale, pentru a reinnoi aceasta conexiune. Daca vom creste aceasta conexiune chiar si un pic, atunci vom fi capabili sa ne ridicam deasupra acestei greutati a inimii si a egoismului nostru, deoarece noi vom reveni la sistemul conectat al creatiei.

Noi am primit o revelatie a lipsei noastre de corectie si ni s-a demonstrat cat de mult suntem separati de toti ceilalti. Cand incerc sa ma opun acestei separari, impresia si inspiratia din Zohar, vine imediat inapoi. Asta lucreaza instantaneu! Deci, de indata ce începeti sa va confruntati cu o senzatie de greutate, ar trebui sa faceti ceva pentru a consolida imediat conexiunea cu ceilalti. De exemplu, incepeti sa va ganditi, la cat de mult doriti sa va uniti cu ei si sa fiti mai aproape de ei, in scopul de a conecta sufletele voastre. Aceasta mica acţiune fortata este de ajuns pentru tine, pentru a incepe imediat sa simti ca influenta Luminii a crescut si greutatea dispare. Vei simti apoi inspiratia si aceeasi emotie pe care Cartea Zohar ti-a dat-o in timpul primelor lectii.

Acesta este modul in care aceasta functioneaza. Trebuie sa depun toate eforturile necesare in asta; sa nu beneficiez de nicio “reducere”, in aceasta privinta. Efortul consta in incercarea de a ne uni intre noi pana cand vom striga la Lumina Inconjuratoare sa vina la noi, deoarece numai Lumina ne poate da inspiratie si sentimentul de cat de maret este Zohar-ul. Apoi, dintr-odata, acest text va prinde viata, pentru noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed