Ai dori ceva „Mana din Ceruri”?

De ce spun ei „mana din ceruri”, daca a fost gasita dimineata in loc de roua? Nu a cazut din cer; a aparut pe pamint. Datorita MAN, care este Bina si Malchut in conexiune, ne ridicam dorintele si cerem corectia prin proprietatea de influenta.

Evocarea dorintelor noastre de a urca, rugindu-l pe Creator sa fim egali cu El in iubire si daruire, este privita ca MAN. Aceasta este exact cum o persoana se implineste dupa ce se rupe de egoismul sau. Reinsufletesc sufletul meu prin faptul ca ma bucur de influenta si doresc sa fiu umplut cu Bina, Creatorul.

De aceea, analizez: Vreau eu asta sau nu? Sint capabil sa ma implinesc? Implinirea egoista ma umple cum a facut in trecut, si este descrisa ca: „recipiente umplute cu carnea pe care am mincat-o in Egipt”?

Citeodaca da, citeodata nu. Toate stadiile prin care o persoana trece in procesul de evolutie spirituala, sint obligatorii. Kabbalah ne spune in cele mai mici detalii, ceea ce fiecare dintre noi trebuie sa experimenteze. De aceea, inteleptii au spus: „Scrie Torah pe bucati din inima ta”. Inima este dorinta noastra, si fiecare dorinta trebuie sa treaca toate transformarile pe care Kabbalah le descrie.

Si ne dam seama ca nu vrem „mana din ceruri” si mai degraba ne-am intoarce la carnea pe care am mincat-o in Egipt, iar acestea sint stadii pe care le dezvaluim pe parcursul muncii spirituale. Este momentul in care facem cele mai mari eforturi in legatura cu avansarea in care  descoperim dorinte care inca nu au fost corectate sau clarificate. Multumita faptului ca o dorinta se dezvaluie, voi o analizati, o insfacati ca pe un sarpe care si-a aratat capul, o trageti inafara, si va eliberati de ea.
Din Lectia Portia Saptaminala de Kabbalah 1/13/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: