Ajungerea in starea de Ascundere este o Mare Realizare

Daca decid sa ating daruirea, voi incepe studiul folosind toate resursele care sunt la dispozitia mea pentru a atinge aceasta calitate. Dar toate acestea sunt necesare doar ca sa ma ajute sa ajung la concluzia ca nu vreau sa daruiesc. Nu vreau sa dau doar de dragul daruirii; As fi de acord sa studiez doar cu o singura conditie – sa primesc ceva in schimb. Eu nu sunt capabil sa studiez numai in scopul de a darui altora si de a ma conecta la dorintele lor.

Si totusi, continui sa studiez, gandindu-ma ca poate altceva, va iesi din asta. Intre timp, Lumina Inconjuratoare ma influenteaza pe mine si pe altii din jurul meu, convingandu-ma ca daruirea si spiritualitatea sunt, de fapt, ceva minunat. Descopar ca spiritualitatea inseamna daruire, dar ca eu, inca nu doresc acest tip de spiritualitate. Aceasta este insa o realizare mare, pentru ca inseamna ca am atins deja „starea de ascundere” (simpla sau dubla). Astfel, eu deja sunt pe calea de avansare spirituala.

Primul lucru de care am nevoie este sentimentul ca nu vreau sa daruiesc si sa iubesc si ca eu resping spiritualitatea. In acel moment, in mine exista doi oameni. Unul spune: “Trebuie sa te indrepti spre Creator, altfel ce se va intampla cu tine?”, iar celalalt spune: “De ce ai nevoie de toate astea? Ce va iesi din asta?” Apare in mine o lupta interioara si incep sa simt intunericul. Intreaga lume se modifica in functie de faptul ca, cred intr-un fel sau altul, si asta pentru ca intreaga lume este in mine.

Starea de ascundere incepe atunci cand calitatea de daruire este ascunsa de mine. Eu sunt cel care doreste aceasta ascundere; Eu sunt cel care nu o vrea si in acelasi timp, eu vreau aceasta, in ciuda faptului ca este ascunsa de mine. Cu alte cuvinte, eu sunt deja impartit in doua: ma straduiesc sa daruiesc si, in acelasi timp, eu nu vreau asta. Aceasta conditie este revelata pentru mine, ca intunericul in relatie cu lumina si una nu poate exista fara cealalta.

Deci, vreau sa daruiesc, sau nu? Ei bine, nu sunt inclinat pentru daruire, nu am cu adevarat dorinta pentru aceasta. Ce pot face daca acesta este modul in care am fost creat? Aceasta este ceea ce noi numim “ascundere”, tainuire, “munca imperfecta”, sau starea de Lo Lishma-Nu in Numele Lui. Aceasta este atunci cand sunt gata sa dau ceva, o mica parte din mine, Creatorului, sau altora, dar trebuie sa iau ceva in schimb. Altfel, eu nu pot face nimic.

Tainuirea nu poate exista fara revelatie, si este o stare speciala de a fi. Kabalistii scriu ca, doar daca am cunoaste valoarea ascunderii, am aprecia aceasta stare numita Lo Lishma. Noi credem ca Lishma-In Numele Lui, este o stare foarte mare, in timp ce Lo Lishma este nesemnificativa. Dar asta nu e adevarat, pentru ca Lo Lishma este, de asemenea, o stare foarte mare si importanta, si sa speram ca fiecare dintre noi va ajunge la ea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed