Ajutor impotriva ta

Intrebare: In timpul lectiilor de Zohar totdeauna ma gasesc in razboi cu mine insumi. Ce trebuie sa fac sa imi mentin intentia corecta?

Raspunsul meu: Aceasta este o stare naturala pentru incepatori. Incearca sa folosesti timpul lectiei pentru a realiza cauza suferintei tale. Cine este in tine cel care sufera? Este corpul tau, dorinta ta egoista care rezista. Ai un corp, un ego si punctul din inima care aspira catre Creator. Iti examinezi starea din punctul de vedere al ego-ului, sau al punctului din inima? Daca esti unul cu punct in inima atunci Zohar-ul straluceste catre tine dar aceasta Lumina este opusa ego-ului tau. O simti ca adversa fata de tine, ca o persoana care vorbeste contra ta.

Imagineaza-ti ca stai in fata sotiei care te critica, spunand ca ceva este in neregula cu tine, iar tu asculti si esti de acord cu critica ei, realizand ca ai nevoie sa te corectezi. Ego-ul tau necorectat rezista si nu vrea sa asculte, dar tu iti spui: Nu sunt eu cel care nu vrea sa asculte, este ego-ul meu pe care Creatorul L-a creat voit in mine. Eu, totusi, vreau sa o ascult si sa o iubesc, deoarece imi arata exact ceea ce trebuie sa corectez.

Imagineaza-ti aceasta scena in cele mai mici detalii pana vei realiza ca nu trebuie sa stai si sa incerci sa intelegi fiecare cuvant din Zohar. Nu iti place ceea ce auzi? Este minunat! Nu esti interesat in revelarea acestuia? Absolut! Zohar-ul iti deschide ochii catre intregul adevar, de aceea furia ta este mareata. Asta este exact ceea ce trebuie sa faci. Asa te influenteaza Lumina, aratandu-ti cat de necorectat esti. Chiar atunci. tu trebuie sa iti doresti sa te agati de ea.

Acum ai doua puncte: Malchut necorectat si o scanteie pe care o ai ca sa te conectezi la Lumina. Mergi cu Lumina impotriva Malchut-ului tau necorectat si apoi Zohar-ul va inceta sa te irite. Vei incepe sa lucrezi asupra ta cu ceea ce trezeste el in tine.

Exerseaza asta acasa cu nevasta un pic si apoi lucrul cu Zohar-ul nu va parea asa de greu.

Din Part. 1 a Daily Kabbalah Lesson 9.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed