„Am muncit si am gasit” – un ghid pentru Zohar

Intrebare: Cand citesc Cartea Zohar, de ce este atat de dificil sa urmez sfatul tau, si de ce imi pare ca nu pot gasi aceste calitati in interiorul nostru?

Raspunsul meu: Exista doar un singur sfat: Mergi mai departe. Este scris: “Am muncit si  am gasit” si “Cineva este recompensat in masura suferintei sale”.

Este ca si cresterea copilului, cu trecerea anilor. Anii sunt alcatuiti din mai multe luni, lunile-  in saptamani, iar saptamanile in zile, zilele – in ore, orele – in minute, minutele in clipe, momente, si in acest fel, moment dupa moment, copilul creste mai mult si mai mult.

Cresterea are nevoie de timp. Cu toate acestea, in dezvoltarea spirituala, timpul consta in numarul de acţiuni efectuate de catre o fiinta umana. In lumea noastra muncim douazeci de ani, nu pentru a schimba natura noastra interioara, ci pur si simplu, pentru a ne adapta la realitatea corporala, care,  comparata cu realitatea spirituala, nu are nici o forma reala. Suntem de acord cu maturarea noastra lenta, in lumea materiala, acceptand-o ca “realitate”.

Cu toate acestea, in Lumea Spirituala ni se pare ca putem intra fara nici un efort: deschideti-o pentru  mine, si eu voi intra. Desigur, noi spunem asta doar pentru ca nu intelegem ca intrarea are loc in masura in care suntem similari cu Lumea Spirituala.

Exista legea Echivalentei Calitatilor, asta insemnand cat de asemanatori suntem calitatii de daruire. De indata ce vom descoperi cum sa folosim corect Lumea Spirituala, ne va fi permis sa intram in ea. Cu toate acestea, inainte ca acest lucru sa se intample, trebuie sa trecem prin toate lucrarile de pregatire necesare.

Cartea Zohar este menita sa ne aduca la echivalenta cu Lumea Spirituala, in modul cel mai rapid si confortabil.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: