Arvut este Lumina

Întrebare: Este Lumina care Reformează busola noastră în grup sau, mai degrabă, busola este unitatea noastră?

Răspuns: Unitatea nu poate fi o busolă deoarece nu am obţinut-o încă. O busolă mă îndreaptă spre punctul în care locuiesc. Acest punct este uificarea dintre noi şi eu trebuie să o obţin. De aceea, tot ceea ce fac în acest moment, depunând efort în mediu, în grup, fiind impresionat de prieteni, primind importanţa scopului de la ei şi realizând cât de mic sunt; toate astea sunt făcute astfel încât să pot citi Zoharul acum şi să simt şi înţeleg că el ne descrie stările adevărate, exaltate, spirituale, pe care trebuie să le simţim şi obţine.

Ne este permis acum să uităm faptul că Lumina este fenomenul care are loc în voinţa de a primi (dorinţă, Kli) şi este o formă de a dorintei. Studiem, simtim si discutam doar despre materie si forma invesmantata in materie. Materia este vointa noastra colectiva de primire pe care vrem sa o unim in una singura si sa-i dam  forma conectarii dintre noi, considerata ca Arvut sau garantia reciproca.

Arvut per se, daca se adevereste,va fi Lumina, De altfel, noi vorbim doar despre forma care caracterizeaza vointa de a primi (dorinta, Kli). Nu stiu ce este nici electricitatea sau lumina, insa stiu ce fenomen deriva din asta in materie.

Astfel, eu tanjesc doar dupa forma invesmantata in materie. Aceasta forma este Creatorul (Bo-Reh, „Vino si vezi”), actiunea Luminii in manifestarile ei variate, de Lumina Inconjuratoare, sau inteioara, „Nekudot” (puncte), sau „Taamin” (gusturi) etc.

In cele din urma,  am o convingere extrem de puternica ca nu exista altceva decat dorintele noastre conectate in manieara corecta si asta este ceea ce se numeste „Lumina”.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/21/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: