Ascensiunea Miresei

Zoharul, „Introducere la Zohar” Capitolul „Belaila De Kala” (Noaptea miresei): Timpul corectiei este numit noapte…Ziua urmatoare, mireasa este cu sotul sau sub Huppah….

Sufletele noastre sparte la fel ca si cele mai joase noua Sefirot ai lui Malchut din Lumea Atzilut sunt localizate deasupra acestei lumi in Lumea Beria, Yetzira si Assiya. Keter al lui Malchut este localizat in varf, in Lumea lui Atzilut, si reprezinta doar un punct. Celilati noua Sefirot sunt sub Parsa, in Lumile BYA.

Starea sufletelor in Lumile BYA este numita „noapte”. Ridicand Malchut al Lumii Atzilut, ei impun lui Malchut sa  ridice noua Sefirot joase care acum raman nevazute in intuneric.

La gradul in care ne unim cu Malchut, ea incepe sa isi ridice Sefirot spre Atzilut si sa devina un Kli (vas). Asta o indreptateste sa se conecteze intr-un singur intreg cu Zeir Anpin (ZA), care este numit Huppah (acoperamant sau cuvertura, Masach (ecran) sub care Zivug (uniunea) sau ceremonia de casatorie are loc). Cu alte cuvinte, vorbim despre conectare, Zivug.

ZA este numit Creatorul, in timp ce Malchut, Shechina. Unirea lor este ceea ce trebuie sa atingem. Cand se intampla? Ridicandu-ne dorintele spre Atzilut, instigam urcarea tuturor lumilor. Malchut (BON) se ridica la gradul de SAG, in timp ce ZA (MA) la gradul AB. Acesta este viitorul lor.

Atingem si simtim totul in unificarea noastra. De la nivelul de Zivug la AB – SAG, primim Lumina si ne umplem sufletele care sunt localizate mai jos in Malchut.


Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/14/10,  “Hakdama, Laila de Kale (Noaptea Miresei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: