Ascultand Muzica Superioara

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 211: Sapte ceruri a facut Creatorul deasupra, care sunt ZAT (sapte Sfirot )de Atzilut, HGTNHYM. Toate acestea pentru a cunoaste Gloria Creatorului si toate sunt gata pentru a anunta intelesul inaltei credinte.

De ce sunt Sfirot numite ceruri? Un cer este un ecran, si sunt multe tipuri de ecrane. Un ecran care imparte nivelurile spirituale este numit cer.

Noi vorbim doar despre dorinta, si deasupra este un ecran si Lumina Reflectata. Dorinta este restrictionata. Are Aviut (grosimea sau dimensiunea dorintei) si acolo unde se termina, un ecran.

Acestia sunt termeni tehnici. Totusi, cand lucram cu dorintele si cu opusele lor, noi revelam simtaminte si impresii. Exista o dorinta de placere, si in interiorul ei, diverse fapte devin revelate. Noi vorbim in mod clar de fapte si nu despre dorinta actuala care evoca faptul.

Sa presupunem ca eu sunt capabil sa dau o explicatie detaliata despre o vioara, structura si materialul sau, si sa precizez in mod exact cum trec arcusul peste coarde, cu ce presiune, viteza, etc. Alternativ, pot converti verbal impresiile si sentimentele mele referitoare la o melodie. In ambele cazuri, eu descriu un fapt, dar o fac in limbaje diferite. Unul este un limbaj tehnic care este inteles de catre minte, in timp ce al doilea este un limbaj al sentimentelor, inteles de inima.

Cartea Zohar vorbeste in limbajul sentimentelor, si deci este clar pentru cei care au aceste sentimente. Baal HaSulam a adaugat limbajul Cabalei textului Zohar-ului, care este o descriere a Zohar-ului utilizand termeni tehnici (Sfirot, Partzufim, Aviut, si ecran). Deci, avem o descriere paralela in doua limbaje, care ne ajuta sa conectam aceste doua limbaje si sa ajungem mai aproape de revelarea si unirea cu faptele actuale.

Pentru a revela textul, trebuie sa ma unesc cu mediul, cu grupul. Aceasta este exact ceea ce autorii acestei carti, grupul lui Rabi Shimon au revelat. In mod sigur, datorita conectarii dintre ei au atins cele 125 de niveluri ale Luminii Superioare pe care au numit-o Stralucire (Zohar).

Din partea 2 a Lectia zilnica de Cabala, 29.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed